Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jó-e az ha 12évesen (lány)...

Jó-e az ha 12évesen (lány) 140 az IQ-m?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és 1 hete csináltam 1 tesztet és 140 jött ki.

Mondjuk a suliba mindenből 5-s vagyok. De normális-e az ekkora pontszám?

(Bocs címet nem tudok írni)

2010. márc. 17. 19:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem világátlag, ezt országokra külön állítják. Én is mondhatom, hogy 180 az IQ-m, aztán ki hiszi el? Ráadásul az IGAZI IQ teszteknél megadnak egy szórás határt is, tehát ha elérsz 120 pontot, de egy 15-ös szóráspontú tesztel akkor az IQ-d 105 és 135 között van.
2010. márc. 17. 19:42
 12/14 anonim válasza:
nem cm-t akartál írni? X3
2010. márc. 17. 19:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Irígyellek

22/f

2010. márc. 17. 20:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Kb havonta jön ilyen kérdés. Ha csakugyan ennyi lenne az IQ-d, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést.

Az IQ, mármint a tényleges IQ egy elég nehezen mérhető valami. Létezik "hivatalos" IQ teszt, amit pszichológusnál lehet kitölteni, és mindenféle logikai feladatokon kívül (amit a netes teszt is ad) szem-kéz koordinációt, alap műveltséget és memóriát is mér. Ja, és figyelembe veszi az életkort, vagyis ugyanaz a pontszám egy fiatalabb embernél többet ér.

Az IQ nem igazán nő az élet során, ezért nincs értelme azt mondani, hogy már 14 évesen 140 az IQ-m, mi lesz 10 év múlva... Ugyanis 10 év múlva lehet hogy több pontot érsz el a teszten, de a magasabb életkor miatt a több pont ugyanakkora IQ-t jelentene, mint a kevesebb pont fiatalon.

A netes IQ tesztek egyébként legalább egy bő 20-assal túlmérnek. A 140-es IQ egyébként a lakosság kb 1-2%-át jelenti, néha úgy érzem, hogy az mind itt nyüzsög a gyakorikérdéseken.

2010. márc. 18. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!