Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Írna nekem valaki házilag,...

Írna nekem valaki házilag, két 13 éves lány által elvégezhető kémiai kísérletet ami nem veszélyes, könnyű hozzá beszerezni a kellékeket, ugyanakkor nem veszélyes?

Figyelt kérdés
kösz előre is. két kémiabolond lány:D
2011. jan. 21. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Pörgessétek át az oldalt, kísérletes videók vannak rajta bőven, és a többsége könnyen kivitelezhető, illetve nem veszélyesek.

2011. jan. 21. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:

"ami nem veszélyes, könnyű hozzá beszerezni a kellékeket, ugyanakkor nem veszélyes?" hehe :DDDDD

szerintem ha egy félliteres műanyagpalackot megtöltesz néhány ujjnyira sósavval, aztán beledobsz egy alufólia galacsint, az elég vicces. mi két óra közti szünetben csinálunk ilyeneket :D van egy srác aki mindig hoz valami savat háztartási boltból. pl néhány százalékos kénsavat véletlenül kiöntött, feltörölte a szivaccsal aztán letörölte vele a táblát :D azóta érdekes fehér foltok vannak rajta amik nem jönnek le

2011. jan. 21. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Tanárunk egyszer csinált lőgyapotot, azóta egyik sráácnak van vagy egy kiló robbanóanyag otthon állandóan. Megtetszett neki, és folyton bombákat csinál.
2011. jan. 21. 16:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Szódabikarbóna + ecet. Ha a szódabikarbónára ráöntöd az ecetet, elkezd pezsegni. Ha ezt mondjuk egy félliteres palackban csinálod, sok anyaggal, és a szájára lufit húzol, akkor esélyes, hogy valamennyire még fel is fújja.
2011. jan. 21. 20:46
 5/6 anonim válasza:

Ez már a kémia és a biológia határán van, de leírom (az előző válaszoló lufijáról jutott eszembe).

Egy üvegbe tegyetek élesztőt, cukrot és vizet, húzzatok rá lufit és az alkoholos erjedés következtében CO2 fejlődik.

Persze el kell találni minden alapanyag mennyiségét, de azért nevezik kísérletezésnek, hogy próbálkozzatok:) Az ideális inkubációs idő 60, 90 perc (de nem kizárt, hogy már korábban is felfújódik a lufi). Sok sikert!

2011. jan. 23. 20:08
 6/6 anonim válasza:
sziasztok!!!! találtam egy oldalt ahol vannak ilyen kísérletek [link]
2015. máj. 30. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!