Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha az ember nagyon berúg,...

Ha az ember nagyon berúg, akkor fennáll a veszélye, hogy felgyúl és elég?

Figyelt kérdés
Jules Verne egyik könyvében volt, hogy a törzsfőnök berúgott, és mikor leült a tűz mellé, felgyúlt és felrobbant.

2015. okt. 9. 19:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

aha.

egyszer en is felgyulladtam es elegtem. De mar elmult.

2015. okt. 9. 20:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Vernénél megtörtént de a hétköznapokban a leggyakrabban úgy ég meg, hogy a berúgott az ágyban rágyújt, elalszik és kigyullad a lakás.
2015. okt. 9. 20:03
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Elég hozzá kicsit berúgni.
2015. okt. 9. 20:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha kocsiba ülsz vezetni akkor igen. Amúgy meg nem, mert annyira nem éghetőek a szeszes italok.
2015. okt. 9. 20:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan 2.5 ezrelék fölött (tehát 2.5 cm^3 alkohol van 1000 cm^3 vérben) már nagyon komoly részegség van. 3,5 ezreléknél már alkohol mérgezés tünete jelentkezik. 4.5 ezrelék fölött már halálos alkohol mérgezésről beszélünk.

Tehát ha 5 cm^3 alkohol van 1000 cm^3 vérben, akkor már halott vagy nagy eséllyel.

De a véred legnagyobb része még mindig éghetetlen víz ekkor is :)

2015. okt. 9. 22:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljességgel kizárt.
2015. okt. 9. 22:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol ne okozna ájulási állapotot. Magyarán ahhoz a vérednek (37 fok körüli testhőmérsékletet feltételezve Celsiusban) legalább kb. 37 százalék alkoholt kellene tartalmaznia, hogy éghetővé váljon. Ahogy fentebb is írták, 0,45 százaléknál már halálkozeli állapot jelentkezik. Tehát majdnem százszor akkora sűrűséget kellene elérjen a véredben az alkohol, hogy gyúlékonnyá váljon a tested, mint amennyi a halálos mennyiség az alkoholból.

Egyébként a szóban forgó Verne-regényt én is olvastam, jó volt :)

2015. okt. 10. 01:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Még egy megközelítés: ha feltételezzük, hogy 70 kiló vagy, akkor nagyjából 26 liter tiszta (100%-os) szeszt kéne meginnod ahhoz, hogy gyúlékonnyá válj. Ez jó magyar 50 fokos pálinkából több mint 50 litert jelentene, cirka egy órán belül. Gyakorlatilag nem létezik olyan folyadék, amelyből ekkora mennyiség egy órán belüli elfogyasztása önamgában nem okozna halálközeli állapotot, nemhogy mondjuk házi cseresznyepálinkából. (Sörből ugyanez (5%-ot véve alapul) már cirka fél köbméternyit jelentene egy órán belül!)
2015. okt. 10. 01:44
 9/12 anonim ***** válasza:
Max azt tudom elképzelni, hogy megnevetteték miközben ivott egy kerítésszaggatót, kiporlasztotta a száján és úgy kapott lángra
2015. okt. 10. 11:33
 10/12 anonim ***** válasza:

"A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol ne okozna ájulási állapotot."

Hoppá, ezt jól elírtam :D De úgy látom a pontozásból, hogy a lényeg azért érthető volt.

Szóval helyesen: A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol mennyisége alapján gyúlékonnyá válj.

2015. okt. 10. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!