Ha az ember nagyon berúg, akkor fennáll a veszélye, hogy felgyúl és elég?
aha.
egyszer en is felgyulladtam es elegtem. De mar elmult.
Hivatalosan 2.5 ezrelék fölött (tehát 2.5 cm^3 alkohol van 1000 cm^3 vérben) már nagyon komoly részegség van. 3,5 ezreléknél már alkohol mérgezés tünete jelentkezik. 4.5 ezrelék fölött már halálos alkohol mérgezésről beszélünk.
Tehát ha 5 cm^3 alkohol van 1000 cm^3 vérben, akkor már halott vagy nagy eséllyel.
De a véred legnagyobb része még mindig éghetetlen víz ekkor is :)
A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol ne okozna ájulási állapotot. Magyarán ahhoz a vérednek (37 fok körüli testhőmérsékletet feltételezve Celsiusban) legalább kb. 37 százalék alkoholt kellene tartalmaznia, hogy éghetővé váljon. Ahogy fentebb is írták, 0,45 százaléknál már halálkozeli állapot jelentkezik. Tehát majdnem százszor akkora sűrűséget kellene elérjen a véredben az alkohol, hogy gyúlékonnyá váljon a tested, mint amennyi a halálos mennyiség az alkoholból.
Egyébként a szóban forgó Verne-regényt én is olvastam, jó volt :)
"A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol ne okozna ájulási állapotot."
Hoppá, ezt jól elírtam :D De úgy látom a pontozásból, hogy a lényeg azért érthető volt.
Szóval helyesen: A máj vagy a vese lényegesen előbb adja fel, mintsem elérhető lenne az alkohollal szemben olyan mértékű tolerancia, hogy a vérben felgyülemlő alkohol mennyisége alapján gyúlékonnyá válj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!