Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miert nem ertem a matekot?

Miert nem ertem a matekot?

Figyelt kérdés
7be jarok de mar van 2egyesem.....4 osztalyig nem volt semmi bajom 3mas voltam.5osztalyba mar egyatalan nem ertettem de meg let a ketesen ev vegen ugy ahogy 6ba is. de most 7be erzem hogy meg fogok bukni matekbol mert 2egyesem van mar es ezt lehetetlen kijavitani. szerintetek mi lehet a gond???

2015. okt. 2. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Talán az, hogy az anyag egyre nehezebb, te meg ugyanannyit foglalkozol vele most is, pedig többet kellene.

Mentél már a tanárodhoz, hogy magyarázzon el dolgokat?

Vagy a szüleidhez? Ismerőshöz? Iskolatárshoz?

2015. okt. 2. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"4 osztalyig nem volt semmi bajom 3mas voltam"

Már ott baj volt, csak nem kezelted. Ha alsóban sikerült volna megalapoznod mondjuk lettél volna 4 es 5 ös, akkor most felsőbe kevesebb gondod lenne. És ez hidd el csak nehezebb lesz. Majd szépen jön 8. ban a felvételi aztán középiskoláról meg ne is beszéljünk. Ha már 7. ben életképtelen a gondolkodásod matekból, hogyan lesz érettségid ?

Amúgy a 2 es az nem egyenlő a bukással.

2015. okt. 2. 14:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Melyik témakör az, amiből egyest kaptál (idén)?
2015. okt. 2. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Értenéd.

Most azért nem érted, mert korábban valamit kihagytál. Azt nem értetted meg, arra folyamatosan épül az új anyag, és egyre több a homály. Az az egyetlen megoldás, hogy fokozatosan az összes elmaradást felszámolod. Ez jelentős többletmunkát igényel, de ennyi még elviselhető, ha igazán rászánod magad.

A felszámoláshoz feltehetően segítség kell, járj korrepetálásra, de ne a mostani anyagból, hanem visszamenőlegesen. Addig kérdezz, amíg meg nem érted.

2015. okt. 2. 16:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Meg a nyelvtant sem érted.
2015. okt. 2. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, nyelvtanból sem ártana némi erősítés. De azért a matekkal kezdjél, ott sokkal nagyobb a gond.
2015. okt. 2. 19:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Matek nem csak értés kérdése, hanem gyakorlásé is.

Ha veszed a fáradságot és átszámolsz és átgondolsz otthon minden példát, akkor menni fog.

2015. okt. 2. 20:51
 8/9 Tom Benko ***** válasza:
Kérdezni, gyakorolni kell. Sokat. Itt is kérdezhetsz, csak ne úgy, ahogy szokott lenni, hogy "megoldanátok?", hanem megoldod ahogy tudod, és azt írod le.
2015. okt. 4. 00:46
 9/9 anonim ***** válasza:
76%

az a rossz hírem van hogy az általános iskolás matek elég egyszerű leginkább csak számtan

később ez csak bonyolódni fog

eddigi tapasztalataim alapján leginkább 3 dolog szokott nehézséget okozni

1. mértékegységek átváltása

2. egyenletek

3. törtekkel való számolás

szerencsére ezen a szinten ezek még simán megoldhatók azzal ha átgondolod a dolgot

volt egy ismerősöm aki addig jutott hogy a m és a km között 1000 a váltószám és vígan leírta a háziban hogy 20m=20000km holott ha kicsit utánagondol valószínűleg rájött volna tévedésre

a legnagyobb baj szerintem hogy aki fél a matekórától az fél belegondolni is abba hogy éppen mit csinál

a mi időnkben erre a szöveges feladatok voltak

mégiscsak könnyebb belegondolni hogy 3db alma felét odaadod a testvérednek mint azt hogy 3x1/2=?

2015. okt. 4. 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!