Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki el tudná ezt a matekfel...

Valaki el tudná ezt a matekfeladatot magyarázni?

Figyelt kérdés
Hatványozásnál, ha egy zárójelen belül van x és y. x a másodikon, y pedig a harmadikon van,közöttük pedig szorzásjel van, és ez az egész még pluszban négyzetre van emelve akkor ezt most h szorozzam össze? (x2 * y3)2 hát remélem nagyjából érthetően írtam le a dolgokat, kérlek segítsetek mert már teljesen összezavarodtam...

2015. szept. 7. 18:45
 1/5 Angelo84 ***** válasza:

x négyzetet és y köböt is négyzetre emeled, semmi extra, és ilyenkor a hatványok összeszorzódnak.

(a*b)^2 = a^2*b^2 --> ez azért van így, mert végül is ekképpen is fel tudod írni: (a*b)*(a*b) és ugye a szorzás tényezői felcserélhetők és a zárójel jelentéktelen, azaz ---> (a*a)*(b*b)

(a^2)^3 = a^6 ---> ez meg azért van így mert ezt így is feltudnád írni ---> a^2*a^2*a^2 és ilyenkor pedig összeadódnak a hatványkitevők, ha azonos az alap.

2015. szept. 7. 18:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen^^
2015. szept. 7. 18:56
 3/5 anonim válasza:
nem tom,nem is hallottam ilyesmiről...egye fel a penész ezt a szart kinek kell..írj be betűket azt oszd az észt az abc-ről a számok meg maradjanak a rómaiaknak.BITCH PLEASE
2015. szept. 7. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagy kár nekünk, hogy Neumann János nem így gondolkozott... akkor legalább ezt a szégyent nem tudtad volna leírni...
2015. szept. 7. 21:09
 5/5 anonim válasza:
nem szégyen kérem szégyen hanem igazság epedezik e tengerfenéken,s jő a hajnal ,győz igazság mindenki elsöpri mi gazság
2015. szept. 8. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!