Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van egy problmám, nem tudok...

Van egy problmám, nem tudok dönteni. Nem tudom a kérdést kiirni, szóval azért irok most ide?

Figyelt kérdés

Még van 2 évem gimibe, és elég sok minden érdekel,

genetika

robotika (ugy tudom hogy, gépész mérnök, villamos mérnök foglalkozik a "testel", infos meg a mesterségen inteligenciával)

Hajtóművek Űrhajó hajtóműve

"Energetika" Új energia előállitásal kisérletezni (pl. hidegfúzió), és új dolgok kisérletezése.

Illetve, érdekelnek még a "következő generácios" fegyverek, lézer, plazma, minden ami a scifi-ben van.

AZ lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani olyan könyvet, amikröl olvashatok róla? Mert nem tudom dönteni.

Magyar nyelvű könyveknek örülnék a legjobban, mert az angól tudományos nyelv nem az eröségem, de ha csak angol nyelvű van, az is jó.

Elöre is köszönöm.

2010. márc. 11. 10:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne könyvekben gondolkodj. Az interneten sokkal inkább megtalálhatod ezeket, mint egy könyvtárban.

Számtalan angol honlap van ami ilyesmivel foglalkozik (ott van pl a wired.com, elég híres) de magyarok is böven akadnak. Ajánlom pl a cydonia.blog.hu-t ami ürkutatással foglalkozik, a mikron.blog.hu az kicsit zanzásítva minden genetikától az ürhajókig, aztán mondjuk a hirek.csillagászat.hu , bár az inkább csak csillagászat.

Meg még van rengeteg ezeken kívül is (ezek úgy kb egy csoportba vannak) amit érdemes követni.

Szóval szerintem keress a neten, ami a könyvtárban van az már legalább 2 éves információ, ezek a tudományágak ennél sokkal gyorsabban fejlödnek.

2010. márc. 11. 11:27
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezt azért kérdezed, hogy merrefelé helyezkedj? Mert mondjuk robotos meg űrhajós dolgokhoz nagyon kiváló mérnöknek kell lenned, és Magyarországon nincs sok esélyed ilyesmivel foglalkozni. A genetikáról meg remélem nem azt képzeled, hogy 1 év alatt rákgyógyszert fejlesztő zsenik hada.
2010. márc. 11. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!