Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A kérdést fontosnak találom,...

A kérdést fontosnak találom, de a többit lentebb írom le inkább, mert úgy könnyebb! : ) - Jelenthet-e ez valamit?

Figyelt kérdés
jelenleg egy 18/F-es fazon vagyok, és kb 1-1,5 éve volt egy olyan bajom, hogy a szívem nagyon szúrt több napon keresztül(leglaábbis akörül) nem bírtam szinte normális tempóba sétálni, majd emlékszem hogy hétvégén volt egy házibuli, ahol megmértem a vérnyomásom, és 180/valamennyi körül mozgott (+-10) de valami undorító magas volt.. majd utánna amikor beteg lettem rá 3-4 hónapra elmentünk a háziorvosomhoz, és feltettem ezt a kérdést neki, hogy ilyenkor mi van!? - majd azt mondta hogy csak a levegő szorult be, ilyen korba nem lehetnek ilyen bajok. Azóta nincs semmi bajom, akkor volt egy több napos ilyen probléma! Jelenthet ez valamit ? Ezen kívül semmi egészségügyi problémám nem volt!
2011. júl. 20. 00:04
 1/4 A kérdező kommentje:
persze nem álltam vele le vitázni, mégis egy orvos, meghát én jöttem volna ki "hülyén" belőle..
2011. júl. 20. 00:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel igaza volt.

Dehát ugye az egészséget nem valószínűségre mondjuk.

Ha zavar a dolog, menj el és vizsgáltasd ki magad.

Tény, hogy a mellkasi fájdalom egy nagyon gyakori tünet és - bár mindenkinek a szíve jut eszébe először - az esetek többségében nem az okozza.

DE:

-Egyrészt pusztán statisztikára alapozni (18 évesen nem szokott ilyen lenni) butaság.

-Másrészt ha ezen stresszelsz, az sem tesz jót az egészségednek.

-Harmadrészt - nem vagyok híve a felesleges orvoshoz járkálásnak, sőt - de ha egyszer csinálnak egy ekg-t az azért sose árt.

-Negyedrészt - és ezt rettentő halkan jegyzem meg, akinek nem inge, ne vegye magára - őszintén szólva az én bizodalmam a háziorvosokban igencsak lecsökkent az utóbbi évek tapasztalatai alapján. :(

Szóval ha gondolod nézess utána, bár kb. teljesen biztos, hogy semmi bajod nincs.

2011. júl. 20. 07:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyébként - hogy a kérdésre is válaszoljak :) - olyan tényleg nem nagyon van, hogy a szíved szúr napokon keresztül (akkor azt éreznéd, hogy félrever, vagy ilyesmi... a szívinfarktus meg nem igazán tart napokig és jellemző, hogy sokan hiszik, hogy infarktusuk lesz (különböző mellkasi fájdalmak, pánikroham, stb), de akinek tényleg az van, az általában TUDJA, hogy az a szíve (nem csak hiszi/sejti), mert akkor már egyértelmű és összetéveszthetetlen)
2011. júl. 20. 07:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, a válaszokat köszönöm! :D
2011. júl. 20. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!