Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az angol vagy a német a könnyebb?

Az angol vagy a német a könnyebb?

Figyelt kérdés
mármint tanulni..
2010. jún. 25. 17:40
1 2
 1/20 anonim válasza:
76%

A németben sokkal több a szabály,sokkal kötöttebb nyelv

Sztem az angol könnyebben tanulható :)

2010. jún. 25. 17:45
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

hát nekem mindig azt mondták hogy tanuljak németet, de nem ment

mert mindig az járt a fejemben, hogy mennyire imádom az angolt és csak azt akarom tanulni

és sokkal könyebben megtudtam én legalábbis tanulni

értelmesebbek a szavak szebb a kiejtés

egy nagycsomó sikeres amerikai film

gyönyörűséges anglia és amerika amelynek nagyrészén az angolt beszélik

az angol sokkal fontosabb mint a német és elképesztő nyelv

amikor tanulom olyan érzés fog el, hogy bármire képes vagyok

hihetetlenül imádok új szavakat felfedezni és angolul nézni filmeket

de minden azon múlik, hogy te mit akarsz valójában tanulni

szerintem....

2010. jún. 25. 17:54
 3/20 anonim ***** válasza:
69%
az angol sokkal de sokkal könnyebb :)
2010. jún. 25. 18:36
 4/20 anonim válasza:
72%
németet egyszerübb tanulni, mivel utána az angol sokkal könnyebb...
2010. jún. 25. 18:49
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

angol...

Am sztem ha vki tudja az angol,már a németet is könnyebb lesz tanulni,ugyanis sokban egyeznek...szval oda-vissza is könnyű (úgy értem tök mind1,h most melyiket tanulod előbb,akkor is könnyebb lesz mert hasonlítanak...egy kicsit

2010. jún. 25. 19:05
 6/20 Zümy ***** válasza:
69%
nekem mindenki azt mondja,hogy a német sokkal könnyebb az angolnál...meg ugye azt is mondták,hogy a németben csak jelen múlt jövő van ezzel szemben az angolban 12 igeidő
2010. jún. 25. 20:04
 7/20 anonim ***** válasza:
89%
először tanultam németet utána pedig angolt, és a német után az angol jóval könnyebbnek tűnt
2010. jún. 25. 20:15
 8/20 anonim ***** válasza:
68%

Én negyediktől kezdve tanultam angolt. Most kilencedikes vagyok, és bejött második nyelvként a német egy szörnyű tanárral, akit mindenki utál. Eddig se szerettem a nyelvet, de most aztán azt kívánom bárcsak ne is létezett volna soha. Igazából annyira nem nehéz, de nekem nem tetszik a kiejtése, a mondatok felépítése stb...

Ha angolul tanulsz, amúgy is sokkal több helyen megértetheted magad. Igaz, a lenti városokban inkább németül beszélnek, az angol sokkal jobban igazodik a nyelvedre, szerintem legalábbis. Imádom angolul nézni a filmeket, igaz még angol feliratot teszek hozzá, de már 1-2 filmen túl vagyok felirat nélkül is és meglepődtem, hogy megértettem, csaknem mindent.

15/L

2010. jún. 25. 20:29
 9/20 anonim válasza:
73%

Én tapasztalatbol mondom hogy ha elöbb németet tanulsz akkor az angol tényleg könnyebb lesz megtanulni a kiejtéssel lehet kisebb nagyobb gondod

viszont ha az angolt tanulnád elöbb és a németet késöbb az katasztróóófaaa ahogy az elöttem lévök mondták...6 éve tanulok németet 1 éve angolt és angolul jobban tok mint németük...sztem a németet tanuld elöbb

2010. jún. 25. 22:35
 10/20 anonim válasza:
87%
ha angolt is akarsz majd tanulni ha nem kötelező a német akkor természetesen angolt tanulj csak utána nem szerencsés a németbe kezdeni....elözö voltma
2010. jún. 25. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!