Az angol vagy a német a könnyebb?
A németben sokkal több a szabály,sokkal kötöttebb nyelv
Sztem az angol könnyebben tanulható :)
hát nekem mindig azt mondták hogy tanuljak németet, de nem ment
mert mindig az járt a fejemben, hogy mennyire imádom az angolt és csak azt akarom tanulni
és sokkal könyebben megtudtam én legalábbis tanulni
értelmesebbek a szavak szebb a kiejtés
egy nagycsomó sikeres amerikai film
gyönyörűséges anglia és amerika amelynek nagyrészén az angolt beszélik
az angol sokkal fontosabb mint a német és elképesztő nyelv
amikor tanulom olyan érzés fog el, hogy bármire képes vagyok
hihetetlenül imádok új szavakat felfedezni és angolul nézni filmeket
de minden azon múlik, hogy te mit akarsz valójában tanulni
szerintem....
angol...
Am sztem ha vki tudja az angol,már a németet is könnyebb lesz tanulni,ugyanis sokban egyeznek...szval oda-vissza is könnyű (úgy értem tök mind1,h most melyiket tanulod előbb,akkor is könnyebb lesz mert hasonlítanak...egy kicsit
Én negyediktől kezdve tanultam angolt. Most kilencedikes vagyok, és bejött második nyelvként a német egy szörnyű tanárral, akit mindenki utál. Eddig se szerettem a nyelvet, de most aztán azt kívánom bárcsak ne is létezett volna soha. Igazából annyira nem nehéz, de nekem nem tetszik a kiejtése, a mondatok felépítése stb...
Ha angolul tanulsz, amúgy is sokkal több helyen megértetheted magad. Igaz, a lenti városokban inkább németül beszélnek, az angol sokkal jobban igazodik a nyelvedre, szerintem legalábbis. Imádom angolul nézni a filmeket, igaz még angol feliratot teszek hozzá, de már 1-2 filmen túl vagyok felirat nélkül is és meglepődtem, hogy megértettem, csaknem mindent.
15/L
Én tapasztalatbol mondom hogy ha elöbb németet tanulsz akkor az angol tényleg könnyebb lesz megtanulni a kiejtéssel lehet kisebb nagyobb gondod
viszont ha az angolt tanulnád elöbb és a németet késöbb az katasztróóófaaa ahogy az elöttem lévök mondták...6 éve tanulok németet 1 éve angolt és angolul jobban tok mint németük...sztem a németet tanuld elöbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!