Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges lehet a teleportálá...

Lehetséges lehet a teleportálás vagy a térugrás?

Figyelt kérdés

nem tudom hogy van-e a kettő között különbség...

Bocs ha hülye kérdés...

2010. márc. 7. 21:27
1 2 3
 21/30 anonim válasza:

Steven hawking: Belátható időn belül elképzelhető az időutazás.

:D

2010. máj. 23. 18:10
 22/30 anonim válasza:
Keress rá a Philadelphia kísérletre, vagy hivatalos elnevezésére: Project Rainbow. Lehet hogy csak összeesküvés elmélet, de lehet hogy nem.
2010. jún. 20. 09:08
 23/30 anonim válasza:
100%

A teleportálás egykor igenis lehetséges volt,még ha akartalanul is.

Idézek egy könyvböl:

1665-ben egy úr üzleti ügyben az indiai Goa-ba indult, amikor egyszerre szülőföldjén,Portugáliában találta magát.Otthonába való váratlan visszatérésnek elegendő szemtanúja volt ahhoz, hogy biztos lehessen abban, esete nem marad titokbanaz inkvizició előtt. Az inkvizició a szerencsétlen utazót gyakorló varázslónak kiáltotta ki, majd máglyára vetette."

"1809. november 29-én Benjamin Bathurst, a brit külképviselt egyik alkalmazottja éppen kocsira akart szállni egy Berlin környékéi fogadó előtt. Elindult hogy megnézze a lovakat, s mindöröggéeltünt"

"1900 júniusában a Micigan tó környéki Augusta Mill-ben Sherman Church beszaladt egy szövőműhelybe. Soha többet nem látták."

Akit érdekel, a könyv címe: "Amire nincs magyarázat"

2010. nov. 2. 21:43
 24/30 anonim válasza:

Ez egy kínai csaj a tudósok a mai napig nem tudtak rájönbni hgy hogy csinálja és szerintük igaz felvételek! ha az elsőnél megnézed ott marad egy körben az égésnyom!

http://www.youtube.com/watch?v=fuMgCU5Rtx4

2013. febr. 15. 16:51
 25/30 Ga-Te ***** válasza:
A teleportálás szerintem lehetséges. Állítólag többféle módon is elérhető. 1: A Tesla elv alapján a molekuláris átvitel alapján talán lehetséges. Az egyik gépbe teszem azt egy fülkébe belép az illető a gép molekulárisan szét szedi majd egy energia kábelen keresztül átviszi a másik gépbe és összerakja. Nyilván ezzel az a baj, hogy rengeteg kábelre lenne szükség egy hasonló hálózatot kellene kiépíteni mint az internet és egyéb nem vezeték nélküli hálózatok. Amúgy erről az elvről szól a Légy című film ahol abból adódik a probléma hogy mikor a tudós kipróbálja a gépet nem veszi észre hogy rajta kívül egy légy is bekerül a gépbe és a túloldalon egybe rakja őket össze a gép. Jó film, csak ajánlani tudom annak aki még nem látta. 2: Az Einstein féreglyuk elmélet: Az egyik helyen belép az illető a másik helyen meg egyszerűen kilép. Ehhez hatalmas energiára lenne szükséges sajnos a mai napig nem rendelkezik az emberiség ekkora energiával főleg egy ember méretű gépbe összezsugorítva. A Svájci részecske gyorsítóval próbálnak mesterséges fekete lyukat vagy féreglyukat előidézni de nem valami sok sikerrel. A gép város méretű. :) Összességében lehetséges ez az egész szerintem mert a természetben előfordul a jelenség. Atomi szinten is pl. az elektronok a fénysebességnél gyorsabban is tudnak mozogni a tachionok pedig visszafele mozognak az időben. Meg sok más egyéb cifra szubatomikus jelenségek vannak amikről még elég keveset tudunk. A mai technika még nagyon fejletlen majd esetleg 200-300 év múlva lehetséges lesz. Az előttem írok közt már valaki említette, hogy Teslának sikerült 100 éve a teleportáció ezzel kapcsolatban van egy szintén nagyon nagyon jó film " A tökéletes trükk" ezt is ajánlom mindenkinek. Amúgy meg az oroszok a hideg háború idején elég jelentős sikereket értek el a teleportáció területén. Máig nem tudják milyen energia forrást használtak de tengeralattjárókon végzett titkos kísérletekről vannak fényképek, hogy katonák egybe olvadva vannak a tengeralattjáró falával meg egy iszonyat torz groteszk valami ként értek át A-ból B-be. Ha ezek igazi felvételek elég durva dolgok ezek és ki tudja most milyen titkos kísérletek folynak... Mi ezt kis emberek soha nem tudjuk meg.
2015. jan. 30. 09:48
 26/30 anonim ***** válasza:
De van rá magyarázat :) A kvantumfizika sok dologra jó, aki meg akar érteni dolgokat, vagy csak emlékezni, arra hogy egykor ezt mi is tudtuk, pl mikor az atlantiszi civilizáció volt
2015. jan. 30. 09:55
 27/30 Ga-Te ***** válasza:
Ja bocsánat annyit még hozzátennék az első verzióhoz, hogy ugye nem csak a kábelezés a fő gond hanem maga a technológia és kivitelezés és ehhez is elég nagy energia szükséges bár állítólag kínaiak atomenergiával növényeket tudtak teleportálni. De sajnos maga a növény is degenerált formában érkezett át (tehát nem az eredeti formájába) de a növényi szerkezet teljesen más mint a hús-vér élőlényeké. A növény ezután is gond nélkül tudott élni és külsőre ugyanúgy nézett ki.
2015. jan. 30. 09:58
 28/30 nlorant82 ***** válasza:
Igen de bonyolultabb a folyamat mint egyesek képzelik! Kvantum-összefonódás kell hozzá és nem úgy működik hogy van egy emberünk és az egyből át teleportáljuk hanem van egy emberünk és ha átteleportáljuk akkor annak a tükör képét kapjuk! Az kiinduló emberünk elveszik a teleportálás során de megkapjuk a tükörképét amit szintén teleportálunk és ekkor ez is elveszik és megkapjuk a tükörképét ami az eredetivel teljesen azonos tehát kétszer alkalmaztunk kvantum összefonódást a kísérlet folyamán! Ez a teleportáció! Ha az időbe akarunk utazni az még bonyolultabb folyamat! Én egy kólát utaztattam eddig az időben csak az is csak pár percet utazott vissza az időben! Jelenlegi technikai szintünkön még nem lehetséges embert utaztatni az időben és teleportálni sem de a technika rohamosan fejlődik így nem tartom elképzelhetetlennek hogy 50 év mulva már minden napos lesz a teleportáció! Ha megéljük és nem írtjuk ki magunkat addig! Mert Amerika meg akarja támadni az oroszokat és ha atomháború lesz akkor kipusztulunk,SAJNOS!
2015. jún. 18. 07:46
 29/30 anonim ***** válasza:
A teleport és a térugrás is lehetséges. Az utóbbi hamarosan korszakalkotó lesz. Most 2016-ot írunk...,majd visszaolvasom akkor ezeket a sorokat és posztolom.
2016. febr. 17. 05:53
 30/30 Brain Storming ***** válasza:
Én a teleportáció és az időutazás témáját egy igen egyszerű meglátással szoktam rövidre zárni: mi a legnyilvánvalóbb jelenség, ami e kettő létezése esetén tapasztalható? Az, hogy a semmiből jelennek meg dolgok a térben. Az időugrásokra és a teleportációra ugyanúgy a semmivé válás és a semmiből való előtűnés LENNE a legnyilvánvalóbb tapasztalati tény. Tudtommal (persze lehet, hogy rosszul tudom) ilyet csak kvantumszinten írtak talán le (pl. az elektron-pozitron kölcsönhatás esetén virtuális foton formájában), de makroszkopikus objektumokkal kapcsolatban nem. Szóval elképzelésünk, fogalmunk és még szavaink is lehetnek ezekre a jelenségekre, de ettől még makroszkopikusan nem érdemes számolnunk vele. Tudtommal a semmiből (vákuumból) ki és a semmibe belépő komplex objektumokat nem figyeltek még meg, és ez lenne a legfontosabb jelenség, amiből ki lehetne indulni. Persze szavakkal és fogalmakkal sok mindent le lehet írni, még nem létező dolgokat is.
2021. aug. 26. 02:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!