Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Bizonyiték a 2012-es világvégére?

Bizonyiték a 2012-es világvégére?

Figyelt kérdés

Volt a meteor pár napja ami eléget a levegöbe. Pár hónapon belül több hasonló aszteroida fog a légtérbe lépni, és elégni. A baj az, hogy ezek csak törmelékek. Van egy 16,124 Km-es átmérülyű meteor ami keresztezi a Hold pályáját. A NASA szerint, ha becsapodig a Holdba, akkor 87,63 % hogy a Hold keringési pályája ugy változik meg, hogy a Földbe ütközik. A tudosok szerint 2012-ben ütközik a meteor a Holdal.

Linkek, ahol elolvashatod angolul:

www.nasa.com

www.nasa.gov

www.cnn.com

www.bbc.com

2010. márc. 6. 15:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
68%

Bocsi, nem oltogatásként (csak nagyon zavar): az egyenlőre nem azonos az egyelőre szóval

- Egyenlő szeletekre vágtam a tortát.

- Egyelőre még nem érkezett válasz.

2010. márc. 6. 17:39
 22/31 anonim ***** válasza:

Jézus, a modern számítások szerint Kr. e. 6. április 17-én született. De ez nem értem hogy jön ide.

Az tudjuk, hogy mikor kezdődött a maja időszámítás. Ebből pedig ki tudjuk számítani, hogy mikor jön el, a 13.19.19.18.19 nap, ami a mi naptárunk szerint 2012. december 21.

De ez, még egyszer mondom, nem jelent semmit.

Nem értem honnan veszi a sok hülye, hogy 13.19.19.18.19 után nem 14.0.0.0.0 jön. Elvégre a maják húszas számrendszert használtak, nem tizennégyest.

L

2010. márc. 6. 17:54
 23/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk Jézus azért fontos, mert eleve mindent a 0-hoz viszonyítunk. És ha hinnék abban, h. 2012 a világvége, akkor lehet, h. emiatt csúszna a számítás. Mivel az egész történelem nagy csúsztatásokból áll (simán lehet pár év eltérés) így, ezért nem hiszem, h. ilyen pontosan meg lehetne állapítani a vilégvége évét. Max egy közelítő értéket. De egyébként az egész szerintem ostobaság.
2010. márc. 6. 18:03
 24/31 anonim ***** válasza:

De a keresztény éra 0-val kezdődik (pontosabban 1. január 1-vel, de ebbe ne menjünk bele) és nem Jézus születésével. Az más kérdés, hogy amikor kitalálták, akkor azért tették oda a 0 pontot, mert azt hitték, hogy akkor született Jézus.

Amúgy pedig miből gondolod, hogy a rendelkezésre álló adatok ismeretében ne tudnák korrigálni az esetlegesen fellépő hibákat? Nem hiszem, hogy ezt a 2012. december 21-ét egy unatkozó segédmunkás számolta volna ki. Magával a dátummal szerintem semmi baj. Csak az, hogy túl nagy feneket kerítenek neki.

Ez csak egy dátum. Semmi jelentőssége nincs.

L

2010. márc. 6. 18:12
 25/31 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor sem lehet ilyen pontosan megállapítani, h. 2012, max azt, h. +/- ennyi évvel következhet be. De amúgy sem hiszek ebben az egészben.
2010. márc. 6. 18:57
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem meg lehet állapítani, de ebben a világvégés marhaságban én sem hiszek.

Egyrészt miből gondolják egyesek, hogy bárki is képes lehet megmondani, hogy mi fog történni? Hogy mikor lesz a világvége, már ha beszélhetünk ilyen értelemben vett világvégéről. És pláne, miért tudták volna a maják jobban megmondani, mint mi ma? Nem tartom valószínűnek, hogy ők a mi mai ismereteinknek akár csak a felét is megközelítették volna.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ők egy szóval sem mondták, hogy világvége lesz. A ma élő maják röhögnek a legjobbat a nyugati ember marhaságain 2012-vel kapcsolatban.

De ha mindezeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor is, már annyiszor tévedtek a "jósok" a világvégével kapcsolatban, hogy értelmes ember számára az egész hitelét vesztette.

Csak olvassátok el ezt:

[link]

L

2010. márc. 6. 19:08
 27/31 anonim ***** válasza:

ennyi ilyen kérdés van, nem tudtál vna utánna nézni?

sztem ilyen is volt má

2010. márc. 6. 19:42
 28/31 anonim válasza:
nem tudom most igaz e de ha 2010. III. hónapban valamelyik nap egy meteor letért a pályáról és állitolag követi egy másik is de lehet hogy csak kitaláció meg ha a maják olyan okosak akor felyböl mondják meg mennyi 15618415648974548 X 4684984984196198= ? xD én nem tudom mire számítsak a világ végére vagy az új jövöre ( ara gondolok hogy pl repülö kocsik vagy láthatatlaná tévö katonai mellények meg stb)
2010. márc. 6. 20:36
 29/31 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem tudom mire számítsak egy olyan válaszolótól, aki 0%-ban ad hasznos válaszokat.
2010. márc. 6. 20:41
 30/31 anonim ***** válasza:

" ... Van egy 16,124 Km-es átmérülyű meteor ami keresztezi a Hold pályáját ..."

Ez most 16,124 km azaz 16124 m vagy 16.124 km azaz 16ezer Km méretű lenne, és csak a tagolás miatt használtál vesszőt?

Ha 16 km, nincs miért aggódnod, ennél jóval nagyobbak is becsapódtak már a Holdba, és láss csodát még mindig a pályáján van kísérőnk ....

Ha 16 ezer km (mondjuk azért ilyen mérettel ne meteorozzuk már le szegényt :DD), akkor egyrészt mindegy volna, mert ugye ez nagyobb a Földnél is, másrészt erről azért már tudnánk mi is ...

maci

2010. márc. 29. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!