Milyen veszéllyel jár az, ha szétszedek egy puskagolyót?
Falun élek és itthon találtam néhány puskagolyót amik még szerintem működőképesek. Szeretnék egyet szétszedni és a hüvelyét a lövedékkel együtt az egyik dögcédulás nyakláncomra rakni. Szóval a puskapor eltávolítása lenne az amitől kicsit félek, mert ha egy fogóval elkezdem tekergetni a lövedéket a hüvelyben akkor eldurranhat.
Vagy rosszul gondolom?
Azért tettem ide fel a kérdést mert kissé okosabb emberek válaszára vagyok kíváncsi és nem a kamaszok tanácsára.
Vidd el egy lőtérre, lődd el, aztán ott a hüvelyed. Ha már minden áron te akarod hatástalanítani.
G.
Mivel lôje el?
Szerinted nem kérdezik meg tôle, hogy honnan van.
Ami azt illeti de, valószínűleg megkérdezik. És talán elmondják neki, hogy miért nem szabad még kilőni sem az ismeretlen forrásból származó lövedéket.
G.
Ne legyél már ennyire fillérb*szó, kb. 200-500 forintért lehet venni szakszerűen hatástalanított lőszereket.
A megfelelő eszközökkel és szakértelemmel kb. fél perc hatástalanítani egy lőszert, de had ne adjak ilyen tippeket a gyakorikérdéseken, pláne hogy a BTK-ban létezik egy olyan, hogy 325. paragrafus.
"...megfelelő eszközökkel és szakértelemmel kb. fél perc hatástalanítani egy lőszert, de had ne adjak ilyen tippeket a gyakorikérdéseken..."
Ebben a lényeg a mondat elején van, s szerintem máshol se adjál ilyen tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!