Kialudt egy csillag? Többi lent.
Egy rendes csillag nem 1-2 másodperc alatt alszik ki.
Mozgásban volt, vagy csak egyhelyben állt? Mikor láttad, hány óra körül?
A geostacionárius holdak a Földhöz képest nem mozognak, de a Föld forgásával természetesen földárnyékba kerülnek. Elvileg ezt is láthattad, csak akkor nagyon szerencsés eset kellett hozzá, a geostac. pálya Q messze van, az ott lévő holdakat nem csak a mozgáshiány miatt baromi nehéz észrevenni. Ha véletlenül pont feléd tükröz pl. a napeleme, akkor lehet ilyen.
De az is lehet, hogy egy sokkal közelebbi műholdat láttál és nem vetted észre a pár másodperc alatt a mozgását.
Lehet egy feketelyuk került közétek, bár kicsi a valószínűsége.
Lehet valamilyen gáz a levegőben eltérítette a fényét.
Lehet pont akkor láttad mikor valami miatt erősebb volt a fénye, és a Földről is láthatóvá vált, pedig alapból nem látható
"majd feltűnt, hogy az a "csillag" nagyon fényes, ahogy figyeltem egyre halványodott, majd eltűnt."
Amit én láttam hullócsillagot a hétvégén (2-t is), az is nagyon hasonló volt (fényes, kicsit melegebb színű mint a többi csillag, aztán eltűnt gyorsan), csak ott csóva is kísérte.
Lehet, hogy messzebb volt, illetve szemből láttad a jelenséget. Vagy a műholdat, vagy esetleg ezt tudnám elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!