Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kialudt egy csillag? Többi lent.

Kialudt egy csillag? Többi lent.

Figyelt kérdés
Ma este égbolt figyelése közben egy erősen világító csillagra lettem figyelmes, de ahogy folyamatosan figyeltem egyre halványabb lett, és eltűnt. Ez szerintetek mitől lehet? Vagy mi lehetett? Nem ufóra gondolok..
2015. júl. 19. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg műhold volt.
2015. júl. 20. 00:10
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha nem mozgott, akkor valószínűleg egy felhő úszott be elé.
2015. júl. 20. 00:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Én láttam két hullócsillagot is az éjjel, talán az lehetett (bár az egy hirtelen felillanó fénypont, csóvával).
2015. júl. 20. 01:50
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Egy rendes csillag nem 1-2 másodperc alatt alszik ki.

Mozgásban volt, vagy csak egyhelyben állt? Mikor láttad, hány óra körül?

2015. júl. 20. 02:56
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem mozgott, egy helyben állt! Felhő sem volt az égen. 22 óra 50 perc körül lehetett.
2015. júl. 20. 06:00
 6/13 Wadmalac ***** válasza:
76%

A geostacionárius holdak a Földhöz képest nem mozognak, de a Föld forgásával természetesen földárnyékba kerülnek. Elvileg ezt is láthattad, csak akkor nagyon szerencsés eset kellett hozzá, a geostac. pálya Q messze van, az ott lévő holdakat nem csak a mozgáshiány miatt baromi nehéz észrevenni. Ha véletlenül pont feléd tükröz pl. a napeleme, akkor lehet ilyen.

De az is lehet, hogy egy sokkal közelebbi műholdat láttál és nem vetted észre a pár másodperc alatt a mozgását.

2015. júl. 20. 07:20
 7/13 Wadmalac ***** válasza:
51%
Én szombat este szúrtam ki egy műholdat, épp, mielőtt besétált földárnyékba. De azon egyértelműen látszott a mozgása.
2015. júl. 20. 07:22
 8/13 A kérdező kommentje:
De ez nem mozgott, konkrétan rágyújtottam egy cigire, és néztem az égboltot, majd feltűnt, hogy az a "csillag" nagyon fényes, ahogy figyeltem egyre halványodott, majd eltűnt.
2015. júl. 20. 08:58
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Lehet egy feketelyuk került közétek, bár kicsi a valószínűsége.

Lehet valamilyen gáz a levegőben eltérítette a fényét.

Lehet pont akkor láttad mikor valami miatt erősebb volt a fénye, és a Földről is láthatóvá vált, pedig alapból nem látható

2015. júl. 20. 10:02
 10/13 anonim ***** válasza:

"majd feltűnt, hogy az a "csillag" nagyon fényes, ahogy figyeltem egyre halványodott, majd eltűnt."

Amit én láttam hullócsillagot a hétvégén (2-t is), az is nagyon hasonló volt (fényes, kicsit melegebb színű mint a többi csillag, aztán eltűnt gyorsan), csak ott csóva is kísérte.

Lehet, hogy messzebb volt, illetve szemből láttad a jelenséget. Vagy a műholdat, vagy esetleg ezt tudnám elképzelni.

2015. júl. 20. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!