Ki lehet e teljes mértékben irtani az életet a Földön?
Tudom elég furcsa kérdés, de egy tudományos műsorban egyes tudósok nem zárták ki a lehetőségét annak, hogy egyedül vagyunk, egy lebegő "sárgolyón" egy végtelen univerzumban. Ebben az esetben vigyázni kell nagyon az életre, mivel lehetséges hogy soha nem lesz többet az univerzumban. Tudom furcsának tűnik, de lehet, hogy sokkal de sokkal komplexebb dolog az élet mint ahogy mi el tudjuk képzelni, és ezért nagyon kevés (talán ez az egy) bolygó van ahol kialakulhatott. Tudom
hogy vigyázni kell a környezetre, és tudja mindenki hogy az emberiség erősen rányomja a bélyegét a bolygónk állapotára, na akkor a kérdés: lehet-e olyan drasztikus dolgot tennie az emberiségnek, hogy olyan
lakhatatlanná tegye a Földet, hogy a legszánalmasabb kis baktérium se élhessen? Gondolkoztam, de nem jutott eszembe semmi olyan ami végképp ellehetetlenít mindent. Például egy nukleáris háborút biztos túlélnének még komplexebb életformák is. Vagy például hatalmas mértékű klímaváltoztatás se pusztítana el mindent. +50 fokban is vannak baktériumok amik vígan eléldegélnek. Valami ötletetek van?
Élő organizmusok légkör felsőbb rétegeitől az óceáni árkok fenekéig megtalálhatóak, persze elképzelhető hogy olyan sorsra jut a Föld mint a Mars, de szerintem ehhez az ember kevés. Ott meg kéne szünnie a mostani légkörnek.
Egyébként a mi szempontunkból mindegy is, mert ha megszűnne az élet a Földön akkor maga az univerzum is megszünne, mert nem lenne megfigyelő, azaz egy tök üres univerzum megfigyelő nélkül gyakorlatilag nem létezik.
"egy tök üres univerzum megfigyelő nélkül gyakorlatilag nem létezik"
Szóval akkor 100 ezer évvel ezelőttig nem létezett a világ?
Egy felénk tartó kóbor bolygó, csillag, fekete lyuk, vagy egy közeli hipernóva-kilonóva robbanás, gamma-kitörés egyaránt elpusztíthatna minden életet a Földön.
"Az Ősrobbanáson kívül a gamma-kitörések messze a legfényesebb ismert események az Univerzumban. A robbanások hatással vannak a robbanás környezetére is. Egy 5000 fényév sugarú gömbön belül az összes anyag ionizálódik, vagyis az atomok elveszítik az elektronjaikat vagy azoknak egy részét. Ha élet ki is alakult ezekben a régiókban, minden bizonnyal kipusztul a robbanás nyomán."
Erről kérdezzétek Zoltán álkvantumfizikus urat, oldalakon keresztül el fogja magyarázni, hogy csakis az ő tudata létezik, még a tied sem, mert ezt a kétrés-kísérlet egyértelműen bizonyítja, meg egyébként is az ufók hoztak létre minket, és az ősrobbanás egy hülyeség, mert (szerinte) a statikus világegyetem az igazi, és aki ezeket kétségbe vonja, az aljas támadást intéz az ő személye ellen.
Ha bármit nem tudtok a világ működéséről, ő majd elmagyarázza. :-DDD
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!