Szeretném megismerni a mitológiai világot. Az illiásszal az odüsszeia-val vagy az antigonéval kezdjem? Nem tudom, hogy miről szólnak.
A mitológia nem az Iliásszal vagy az Odüsszeiával kezdődik!
Mindkettő hősei életében nagy szerepet játszanak az istenek, és a mitológia ott kezdődik!
Ha nem ismered az egyes isteneket, nem lesz érthető miért úgy, ahogy avatkoznak a földi emberek sorsába.
szerintem kezdésnek egyiket sem. Nagyon hosszúak, és eléggé egy részére koncentrálnak csak a mitológiának, ez könnyen elveheti az ember kedvét (ui: nincs bajom a hosszú történetekkel, de sokan nem így vannak vele).
Elsőnek inkább valami olyasmit vennék elő, mint a Görög regék és mondák című könyv, rengeteg apró történet istenekről, hősökről, eseményekről.
Egyetértek az utóbbiakkal: ne az Illiásszal vagy az Odüsszeia-val kezdj, hanem az alapokkal.
Én is a Görög regék és mondák című könyvet ajánlom.
Ezzel is elkezdheted:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!