Hogyan tudnám megismerni az emberi viselkedést?
14 éves vagyok és lány. régebb óta érdekel a testbeszéd, a viselkedéstudomány, a mimikák jelentése.. meg hát hogy mit jelentenek az ember különböző viselkedései, megnyilvánulásai adott helyzetekben. hogy mit miért csinál és hogyan lehet belelátni az ember olyan érzéseibe amit még talán maga az adott személy sem tud. pár cikket olvasgattam már a neten, de egyik sem elégítette ki a kíváncsiságomat.. nekem konkrét példák is kellenek pl: ha egy személy, egy ismerős beszélgetés közben idegessé válik, kerüli a tekinteted , mozgolódik és feszült az azt jelenti hogy hazudik vagy esetleg bizonytalan abban amit mondd.. ilyen példákkal rendelkező olvasmányokat szeretnék , és a segítségeteket szeretném kérni a keresésben. én érdekesnek találom a témát. és szívesen elbeszélgetek erről olyan valakikkel akiket szintén érdekel, vagy már talán többet is tud mondani erről mint amennyit én tudok. ha tudtok olyan olvasnivalót ami erről szól.. és megérthető és élvezetes olvasni, azokat szívesen megnézem és beleolvasok, persze ha el is külditek a linket vagy esetleg ha olyan van akkor a könyv címét :)
előre is köszi a válaszokat mindenkinek, és bocsi ha egy kicsit hosszú lett :)
Nos ezzel foglalkozom egy ideje, másnak már írtam választ ebben a témában:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__38..
Ott a 2. válaszoló vagyok.
Allan Pease könyveit olvasd el. Testbeszédből mindet, de ezenkívül a szóbeszédet is.
Joe Navarro könyveit szintén. Mindkét szerző ír olyat amit a másik nem, illetve vannak dolgok amit másként magyaráznak.
Paul Ekmannak van két könyve magyarul. Ő az a kutató akiről a Hazudj ha tudsz sorozatot mintázták. -Mellesleg megjegyzem nem ez a két legjobb könyve. Angol nyelven sokkal több és jobb van neki. -Ha komolyan érdekel legalább fejlődik az angol tudásod. Neki van két programja is amivel az érzelmek felismerését lehet gyakorolni. Az egyik így néz ki:
http://www.youtube.com/watch?v=TC292y194W8
A filmben is hasonlóval edzenek ha figyeled. Amúgy tényleg hozzászoksz, hogy gyorsan felismerd és utána a legnagyobb sebességen is hiba nélkül végig tudod nyomni. -De utána is gyakorolni-gyakorolni.. A program beszerzéséhez sajnos itt nem adhatok tanácsot.
Figyelj-gyakorolj-figyelj és gyakorolj. Egyébként lányként hatalmas előnyöd van, mert ti lányok ösztönösen sokkal jobbak vagytok ebben.
Remélem tudtam segíteni.
Nagyon köszönöm. Allan Peas könyvét elkezdtem már olvasgatni. a többit is megnézem amit ajánlottál.:)
köszi szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!