Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történne ha egy házat...

Mi történne ha egy házat üresen hagynánk száz évig?

Figyelt kérdés
Minden bútorral, berendezéssel együtt száz vagy kétszáz évig üresen hagynánk és bezarnank és tegyük fel hogy be sem törne senki soha. Tehát ember nem tenné be a lábát. Mi történne? Kicsit unatkozom :D tudom.
2015. jún. 18. 20:33
 1/8 A kérdező kommentje:
Úgy értem milyen körülmények uralkodnának a házban? Tele lenne bogarakkal vagy mi? A berendezések ugyanúgy működnének? Például a tv vagy légkondi mikró sütő stb...
2015. jún. 18. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Telekszomszédunk vagy 10-15 éve halt meg (zárt osztályon). A rokonság azóta is kastélyáron árulja a kb. putri minőségű kis házat. Ezalatt teljesen beomlott a padlásrész és a tetőzet a gerendázattal együtt, kidőlt egy fal és egy másik is omlóban. Szerencse, hogy közben kikötötték a villanyt, mert a házon a tartóoszlop is eldőlt. A födém a korábbi előszoba felett beomlott. Még 10 év és már nem lesz mire bontási engedélyt kérni.
2015. jún. 18. 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Az tuti, hogy tele lenne pókokkal és bogarakkal. Lehet, hogy rágcsálókkal is.

Az elektromos berendezéseket nem hiszem, hogy működnének annyi idő után, a téli hidegek és a lerakódott, akár több centis porréteg miatt sem; meg szerintem a vezetékek is tönkre mennének.

A bútorokat megrágná a szú, így lyukacsosak és korhadtak lennének.

A vakolat mállana kívül, belül meg lehet, hogy vizesednének a falak, ez esetben penészesednének is. Ha az időjárási viszontagságok miatt leesne néhány cserép, akkor biztos a beázás és az előzőek.

Amúgy is dohszagú lenne az egész. (Ha mentél már el valaha is régi, nyitott ablakú pince mellett, akkor tudod, milyen az.)

Csak érdekességképp:

[link]

2015. jún. 18. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Van a Spektrumon egy ilyen, műsor, hogyha eltűnne az emberiség mivel mi lenne. Mért nem azt nézed ?

[link]

2015. jún. 18. 21:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2015. jún. 18. 21:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Elpusztulna a karbantatráts hiánya miatt. Ebbe még a temperáló fűtés is beletartozik, vagyis hogy télen ne fagyjon szénné a palotád.
2015. jún. 19. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Szénné fagyni? :O

Az érdekes lehet. :D

2015. jún. 19. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Jaaa, értem. :D

Szükség esetére javaslom a "jéggé fagyni" kifejezést. :P

(Amúgy a "szénné égni" állandósult szókapcsolat is létezik, az előzővel együtt nyilvánvalóan érthetőek. Viszont így összemixelve enyhén szólva is furcsa volt. :D)

Kerestem még részben ideillő képeket, tök jók. :D

[link]

[link]

2015. jún. 20. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!