Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez az IQ teszt csak szerintem...

Ez az IQ teszt csak szerintem irreális?

Figyelt kérdés

[link]

A maximum értéket értem el ami 125+ ,de hát ha csak ennyi lenne az ilyen magas intelligencia ,akkor az egész világ tudós lenne.

2015. jún. 12. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Önmagában semmi probléma nincs azzal ha a felsőérték ennyire alacsony, ugyanis ahhoz hogy az alsó értékénél mozgókat tudják reálisan mérni, ahhoz ilyen teszt kell.

Ha a felső határnál érsz el pontot, különösöen ha könnyedén, akkor pusztán egy magasabb határok közt mérő tesztet kell következőnek kitöltened.

2015. jún. 12. 18:09
 2/11 anonim ***** válasza:

A tudós nem attól lesz jó tudós, hogy magas az IQ-ja. Az IQ csak egy mérőszám, önmagában igazából semmit nem jelent. Lehet valakinek 180-as az IQ-ja, ha közben egy lusta dög, aki egy másodfokú egyenletnek sem áll neki, csak bámulja a tévét, és lehet nagyszerű kutató egy 98-as IQ ember is, ha rendkívül szorgalmas és kitartó.

Pusztán a magas IQ csak annyit jelent, hogy jó problémamegoldó képessége van - de ha nem használja, akkor olyan, mintha lenne egy csúcs szuper sportautód, amivel minden versenyt megnyernél, de lusta lennél beindítani, sőt, azt se tudod, hol a kulcsa...

2015. jún. 12. 18:32
 3/11 anonim válasza:
Az emberek kb 15 %-ának iq-ja magasabb 115-nél. 1,5 millió ember Mo-n...
2015. jún. 12. 18:53
 4/11 A kérdező kommentje:
2. szóval ezzel azt mondod hogy a lexikális tudás fontosabb mint az alap intelligenciánk?
2015. jún. 12. 18:54
 5/11 A kérdező kommentje:
3. De itt nem 115-ös eredmény van,még csak nem is 125 ,hanem annál nagyobb.
2015. jún. 12. 19:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem 115-ös lett a mensán. A leírás szerint (milyen IQ-hoz milyen jellemzők tartoznak) szerintem helyén van.
2015. jún. 12. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez az adott teszt mér "csak" 125-ig (nem teljesen pontosan, de a neten találhatóak közül kétségkívül az egyik legjobb).

Érdemes elmenni az igazi Mensa IQ-tesztre.

Illetve van azt hiszem egy dán Mensa IQ-teszt az interneten, de most hirtelen nem tudom a címét. Keress rá, az is elég megbízható és nem csak 125-ig mér.

(Persze hangsúlyozom, hogy ha valódi értékre vagy kíváncsi, akkor az igazi tesztet ajánlom a Mensa HungarIQ-nál, vagy pszichológusnál is igényelhetsz ilyet.)

2015. jún. 12. 19:56
 8/11 A kérdező kommentje:
7. csak az a bajom az igazi IQ tesztekkel hogy a több mind nagyon hosszú és nagyon unalmasak,kár hogy nem mér pontosat,mondjuk ha saját magamat nézem nem hinném hogy 125+-os lennék mert arra már azt írják hogy ott már eléggé okos emberek vannak
2015. jún. 12. 20:05
 9/11 2xSü ***** válasza:

> Illetve van azt hiszem egy dán Mensa IQ-teszt az interneten, de most hirtelen nem tudom a címét.

[link]

Ezen próbálj maximális pontot elérni. :-)

2015. jún. 12. 23:41
 10/11 2xSü ***** válasza:
Egyébiránt 125 feletti eredményt – 15-ös szórás esetén – az emberek 5%-a ér el. De ez a világátlag, ebben benne vannak az értelmi fogyatékosok, kocsmatöltelékek, hajléktalanok, stb… Eleve az, hogy kíváncsi vagy az IQ-dra, hogy egyáltalán időt pazaroltál arra, hogy méricskéld, már jó eséllyel feltételez egy átlagnál magasabb IQ-t. És ez valóban csak egy problémamegoldó képességet jelent. Önmagában nem tesz sem okossá, sem bölccsé. Attól, hogy pl. valaki magas, még nem válik automatikusan kiváló kosárlabda játékossá, lehet akár egészen béna is ebben a sportban, persze alapvetően jobb eséllyel indul, de a kemény munkát, gyakorlást ő sem fogja megúszni.
2015. jún. 12. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!