Megtehetem, hogy műholdat / szondát küldjek a kozmoszba?
Úgy értem tegyük fel,hogy megvan az anyagi hátterem hozzá.
Feljuthatok a telkemről egy Szputnyik-1- hez hasonló ember nélküli szondát a világűrbe?
Vagy van valamilyen nemzetközileg elfogadott dekrétum,hogy ezt magánember nemteheti?
A légkörön való átjutáshoz légügyi engedély kell. De egy Szojuz hordozót sem állíthatsz fel a telken, mert indításkor lerombolod a környéket, de talán még építési engedélyt is kell kérni hozzá. :))
Ha már fent van az űrben, ott elvileg nincs gond, de azt is illik egyeztetni a hatóságokkal, hogy nyilvántartásba vegyék. (Pl. rádióforrás azonosításhoz, stb.) Az űrszemetet is nyilván tartják, szóval érdemes bejelenteni.
Pedig úgy gondoltam,hogy úgyis van egy 917 m2 közmű nélküli telkem mucsaröcsögén a kocsma mellett.
Míg én a kocsmába vagyok a szonda küldené nekem a jeleket a kozmoszból.
"Míg én a kocsmába vagyok a szonda küldené nekem a jeleket a kozmoszból."
Például hogy mikor van záróra? :D
Szerintem simán megteheted, ha összebeszélsz Musk-ékkal és velük viteted, akkor nem is lesz olyan borzasztó drága. Pár millió dollár, és ott a műholdad, nyomhatja élőben a Forma1-et a kocsmába!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!