Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt megtehetem egy alkalmazottal?

Ezt megtehetem egy alkalmazottal?

Figyelt kérdés

A szerződésben nem fix bért kötnék ki, hanem a bevétel egy fix százalékát kapná meg mindig az alkalmazott, de a minimálbért azt mindig minden körülmények között megkapná.

(Tételezzük fel, hogy a vállalkozás mindig kitermel annyi bevételt, hogy a minimálbért és a szükséges jutalékokat , működési költségeket bőven kitermeli.)

2015. máj. 26. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Megteheted, akkor úgy néz ki hogy felveszed minimálbérrel + jutalékkal
2015. máj. 26. 12:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Értem. A jutalék mértéke bármekkora lehet igaz? Tehát ha azt mondom 25% akkor 25%.

Ez neki bruttó jövedelemként fog jelentkezni ugye?

2015. máj. 26. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
a jutalék ugyanolyan jövedelem lesz mint az alapbér (tulajdonképp mozgóbér) tehát neked is ugyanolyan befizetési kötelezettségeid vannak utána mint az alapbér után. Igy számolj
2015. máj. 26. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:

" Tételezzük fel, hogy a vállalkozás

mindig kitermel annyi bevételt,

hogy a minimálbért és a szükséges

jutalékokat , működési költségeket

bőven kitermeli."

Ha épp nem termeli ki akkor is ki kell fizetni a béreket. Pont ezért megy az ember alkalmazottnak mert kiszamithato jövedelmet akar, mégha kevés is.

2015. máj. 26. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze. A legkisebb bér, amit adnod kell, a minimálbér, más kérdés, hogy minimálbérért csak valami alkesz lopós selejtet kapsz, de jó lesz az neked. A minimálbéren felül meg annyit fizetsz, amennyit akarsz, de annál kevesebbet nem lehet, mert ha felnyom, akkor inged-gatyád, de még a feleséged lyukas bugyija is rámegy.
2015. máj. 26. 23:50
 6/8 anonim ***** válasza:
A minimált akkor is ki kell fizetni neki, ha a vállalkozás éppen nem termeli ki. Amm ne a bevétel fix %-át add, mert mivan ha megszalad a szekér és a végén túl jól jár? A bevételnövekmény százalékában add az alapbérének azt a százalékát pluszban. Elvégre nem üzlettársról beszélünk, csak egy alkalmazottról...
2015. máj. 29. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

" mert mivan ha megszalad a

szekér és a végén túl jól jár?"

tul jol?? ha ő jol jar akkor a tulaj is! És ha az alkalmazott munkajatol erosen fugg a bevetel és igy a tulaj haszna akkor teljesen jogos a szazalek...

Maximalni akarod? ok, fél honap alatt eléri és utana nem csinal semmit mert minek. Neki se lesz több haszna de a tulajdonosnak se.

Nyilvan nem olyan munkarol beszelunk ahol kezzelfoghatoan latszik ha nem csinal semmit az alkalmazott.

2015. máj. 29. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Értem mit írsz előző, de hülyeség a bevétel x %-ával motiválni az alkalmazottat. Egyfelől mert nem üzlettárs, másfelől a bevétel nem profit, abból a költségek még nincsenek levonva. Ha a cég pozitív bevétel változása (tehát nem profit) megjelenik a bérében, szerintem az bőven motiváló, és elég nagyvonalú ajánlat, én ennek a tizedét sem adom, aztán mégis megcsinálják a munkát.
2015. máj. 31. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!