Miért nem megy a tanulás? :S
Akárhogy is akarok,egyszerűen nem tudok a tanulásra koncentrálni.Van,hogy leülök és csak olvasok olvasok de vhogy nem ott járok agyilag és utána fogalmam sincs róla h mit olvastam.Nincs semmilyen tanulási nehézségem,vagy betegségem.(gondolok pl diszlexiára)Ja és van hogy neki se állok tanulni,mert tudom h úgyse bírom megtanulni 3-4 óránál hamarabb az adott anyagot.Igazából eszem lenne,csak hát igen.am az átlagom 4.5 volt egy évvel ezelőtt mostpedig egyre jobban lustulok és 3.8 lett:S
Ti mit tennétek a helyemben?
Semmit se kell tanulni, ezt a szót felejtsd el.Mert ha valamit tanulsz az a felejtéssel is jár.
Mondom mit csinálj:
1. elolvasod
2. neten utánanézel , képeket meg hasonlók-olyan 15 percig
3. elolvasod ismét
4. videot nézel róla a neten-olyan 15 percig
5. elolvasod
6. elmondod saját szavaiddal
A magyarázat egyszerű, az agy minél több érzékszervvel dolgoz fel valamit, annál jobban jegyzi meg a dolgot.
Itt használod a látást, hallást, valamint megjelenitodik előtted amit olvasol, sokkal egyszerűbb igy.
Hidd el!
Ez tényleg jó ötletnek tűnik:O
erre még nem is gondoltam
tuti megpróbálom így
köszönöm:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!