Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem megy a tanulás? :S

Miért nem megy a tanulás? :S

Figyelt kérdés

Akárhogy is akarok,egyszerűen nem tudok a tanulásra koncentrálni.Van,hogy leülök és csak olvasok olvasok de vhogy nem ott járok agyilag és utána fogalmam sincs róla h mit olvastam.Nincs semmilyen tanulási nehézségem,vagy betegségem.(gondolok pl diszlexiára)Ja és van hogy neki se állok tanulni,mert tudom h úgyse bírom megtanulni 3-4 óránál hamarabb az adott anyagot.Igazából eszem lenne,csak hát igen.am az átlagom 4.5 volt egy évvel ezelőtt mostpedig egyre jobban lustulok és 3.8 lett:S

Ti mit tennétek a helyemben?

2010. febr. 25. 22:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálam is így van, és ezen változtatni nem lehet, csak akaraterővel. Beszéld meg magaddal, hogy "figyi, ha nem tanulok, cseszhetem, szóval, akarok nem akarok, muszály, leülök, odakoncentrálok, tanujjá csezdmeg ". Ha észreveszed olvasás közben, hogy fingod sincs, mit olvastál az előző 5 sorban, hát kezdd újra. Amúgy azt is tudom ajánlani, hogy először olvasd át a szöveget koncentrálás nélkül, utána újra, már odafigyelve olvasva, sokkal könnyebb lesz megérteni. Szóval az agyhoz, kell egy felügyelő, aki szigorú, és rákényszeríti arra, amit nem akar. Mivel köztudott, hogy az agy nem szereti a szürke, monoton dógokat, mindíg játszani akar, színeset látni. Aranyos, nem?
2010. febr. 25. 22:47
 2/13 anonim válasza:
100%
Mert nincs lába!!
2010. febr. 25. 22:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Csesszem meg, a muszáj a szisztematikus helyesírási hibám, szégyen. Szóval, javítok: muszáj
2010. febr. 25. 22:50
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Nézd át úgy a anyagot, hogy utána elmondod magadnak a saját szavaiddal, majd hasonlítsd össze a tanulandóval ha súlyos, elvi hibákat vétettél olvasd át újra
2010. febr. 25. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a következő a módszer: 1. átfutom a könyvet, 2. olvasom és közben kijegyzetelem, 3. elolvasom a jegyzetet, 4. hangosan elolvasom a jegyzetet (ha lehet), 5. átfutom a könyvet.

Eközben mindig fel-alá mászkálok a szobában (kivéve persze ha írok) és kétóránként szünetet tartok. Azért jó ez a módszer, mert minden egyes alkalommal másképp közelíted meg a tananyagot.

(azért van benne a kétóránkénti szünet, mert én boldog már egyetemre járok és ott a tananyagot nem oldalakban, hanem könyvekben mérik sajnos, de egy órában egynél több szünetet te se tarts, mert akkor nemhogy kizökkensz, "bele se zökkensz" a tanulásba)

2010. febr. 25. 23:17
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
Esetleg koncentrációs zavar? Ebben az esetben érdemes dokit keresni.
2010. febr. 26. 01:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj oda órán (előadáson), mert az élőszónál nem ragad meg semmi jobban. Ezután otthon nézd át rögtön a könyvben az anyagot, huzigáld ki szövegkiemelővel. Így már nem lesz ismeretlen anyag, mikor egyszerre kell megtanulni.
2010. febr. 26. 02:37
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy vagyok a tanulással, nehezen kezdem el, aztán meg ott ragadok előtte :)
2010. febr. 26. 11:33
 9/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:D

kipróbálom mindet,amíg be nem válik valamelyik:D

2010. febr. 26. 18:10
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
azért nem megy, mert neked mínuszban van a neuronszámod
2010. febr. 27. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!