Miért nem megy a tanulás? :S
Akárhogy is akarok,egyszerűen nem tudok a tanulásra koncentrálni.Van,hogy leülök és csak olvasok olvasok de vhogy nem ott járok agyilag és utána fogalmam sincs róla h mit olvastam.Nincs semmilyen tanulási nehézségem,vagy betegségem.(gondolok pl diszlexiára)Ja és van hogy neki se állok tanulni,mert tudom h úgyse bírom megtanulni 3-4 óránál hamarabb az adott anyagot.Igazából eszem lenne,csak hát igen.am az átlagom 4.5 volt egy évvel ezelőtt mostpedig egyre jobban lustulok és 3.8 lett:S
Ti mit tennétek a helyemben?
Nálam a következő a módszer: 1. átfutom a könyvet, 2. olvasom és közben kijegyzetelem, 3. elolvasom a jegyzetet, 4. hangosan elolvasom a jegyzetet (ha lehet), 5. átfutom a könyvet.
Eközben mindig fel-alá mászkálok a szobában (kivéve persze ha írok) és kétóránként szünetet tartok. Azért jó ez a módszer, mert minden egyes alkalommal másképp közelíted meg a tananyagot.
(azért van benne a kétóránkénti szünet, mert én boldog már egyetemre járok és ott a tananyagot nem oldalakban, hanem könyvekben mérik sajnos, de egy órában egynél több szünetet te se tarts, mert akkor nemhogy kizökkensz, "bele se zökkensz" a tanulásba)
köszönöm a válaszokat:D
kipróbálom mindet,amíg be nem válik valamelyik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!