15/L vagyok és elhatároztam, hogy orvos szeretnék lenni. Állítólag ahhoz, h felvegyenek majd az egyetemre fizikából is le kell érettségiznem. Ez igaz? Mert én nem vagyok jó a reál tantárgyakból, vagyis tök hülye vagyok fizikából.
Emelt szintű biosz + emelt szintű kémia VAGY fizika kell, jó eredménnyel... (4-es rosszul mondta).
Magán az egyetemen az érettségianyag jelentős részét el is felejtheted... Tehát ökológia, növények, állatok ismerete nem kell. Kémiából az általános meg szervetlen rész egy vizsgán van benne egy-egy tétel gyanánt, ezért sok fizikával jött ember meg is bukik első félévben. Fizika meg legfeljebb biofizikához hasznos, de az anyag 90%-a új az érettségihez képest...
Szóval azt válaszd amiből több pontot tudnál szerezni, de ha hasonló akkor a kémia előnyösebb...
"Mert én nem vagyok jó a reál tantárgyakból, vagyis tök hülye vagyok fizikából."
Akkor az orvosi az nem a te szinted...
Remelem nem hitted hogy az orvosi egyetemen tortenelmet meg irodalmat kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!