Orvos szeretnék lenni. Középiskolába járok, ez mennyire számít? Milyen tantárgyakból kell érettségiznem és körülbelül hányas átlag kell hozzá, hogy felvegyenek egy orvosi egyetemre?
Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 19:29
1/4 anonim válasza:
5.0-ás a főtárgyakból aztán meg biosz és kémia, mind2 annyira amennyire csak bírod, egy emelt szinten, plusz még legalább egy középfokú nyelvvizsgát is hozz össze.
2/4 anonim válasza:
a "Középiskolába járok, ez mennyire számít?" kérdést sajna nem tudom értelmezni:)
Orvosihoz biológia ÉS kémia vagy fizika érettségi szükséges, ebből legalább az egyiknek emeltszintűnek kell lennie.
Nagyjából azt lehet mondani, h 5-ös átlag kell hozzá, de ez így nem túl pontos.
Kétféle pontszámítási módszer van, az egyiknél nem számítanak a középsulis jegyek, csak a két felvételi tárgy érettségi eredménye.
Elég magasak a ponthatárok (420-440 között). Amúgy sem a jegy számít, hanem a %, így lehet, h ötös eredménnyel sem jut be vki.
Amúgy minden lényeges információt megtalálsz a felvi.hu-n.
3/4 anonim válasza:
Ne csak a felvételire hajts, hanem ami utána jön. Biológiából és kémiából legyél erős ötös, értsed a fizikát. Ami a felvételi tán jön, az sokkal keményebb lesz a gimis anyagnál.
4/4 anonim válasza:
Tulajdonképpen a lényeg, hogy a reál tárgyakból jól teljesíts, érdemes a biológiának, kémiának és fizikának is neki feküdni! Az átlag szubjektív dolog, mert nem mindegy, milyen erős iskolában teljesítesz jól,pl nekem sose volt 5.0-ás átlagom, mégis az orvosi egyetem diákja vagyok, de elég jó nevű gimnáziumba jártam, ahol erős volt a biológia és a kémia képzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!