Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha orvos szeretnék lenni...

Ha orvos szeretnék lenni milyen tantárgyakra kell rákapcsolnom? Meg majd később érettségiznem? Megéri folytatni a latin nyelvet (történelmi latint tanulok nem általánosat. )?

Figyelt kérdés
2010. júl. 5. 17:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Biológia, fizika, kémia. A latin inkább csak alapfokon szükséges.
2010. júl. 5. 17:48
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Amugy a fizika mennyire kell mert az igazat megmondom én 3as vagyok fizikából és utálom is :D De a biosz,kémia jöhet ;) Várom azért még a válaszokat :D
2010. júl. 5. 17:54
 3/14 anonim ***** válasza:
nem baj ha 3-as vagy max majd kell tenned egy emeltet belőle
2010. júl. 5. 18:16
 4/14 anonim válasza:

Én úgy tudom hogy a fizika nem kötelező csak választható, de a felvi. hu-n az Egyetemek,főiskolák alpont alatt kiválasztod azt az egyetemet,főiskolát ahová jelentkezni szeretnél és rákattintassz akk kiírja mindegyiknél hogy mire van szükséged, mint pl. a DEbreceni Egyetemen:

orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus - kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai előkészítő tárgy(1) (1) Szakmai előkészítő tárgy: egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, szociális alapismeretek, ügyviteli alapismeretek.

általános orvos - biológia és fizika v. kémia (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)

2010. júl. 5. 18:29
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
fizika nem kell hozzá semmiképp
2010. júl. 5. 18:41
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Megkönnyebültem :D

2010. júl. 5. 18:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Angolba húzz bele jó alaposan, angol nyelvvizsga nélkül nem lehetsz orvos.
2010. júl. 5. 18:46
 8/14 anonim ***** válasza:
A latin is előnyt jelent, bár nem akkorát, mint az angol. Ne hagyd abba; legalább tudsz majd ragozni.
2010. júl. 5. 19:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én most vagyok 3. éves (orvosin), leírom, hogy mi a tapasztalatom:

A kötelező tárgyak a biológia ÉS kémia VAGY fizika. Én a kettő közül a biosz mellé a kémiát ajánlom (mindkettőt lehetőleg emelt szinten), mert:

1. Szerintem, könnyebb a kémia emelt, mint a fizika emelt.

2. A középiskolás fizikára semmi szükséged nem lesz.

3. Az elsőéves biofizikán kívül máshova nem nagyon kell fizika (max. az, amit már biofizikából megtanultál), de ismétlem, ez a fizika köszönő viszonyban sincs a gimis fizikával.

4. Kémára, főleg az első 3-4 évben mindig lesz szükséged: orvosi kémia, biokémia, klinikai kémia, (utóbbi kettőből szigorlat is van) stb.

A nyelvek közül az ANGOL középfokot lehetőleg már gimiben csináld meg, mert egyetemen már nem lesz sok időd a nyelvekre (bár, a felsőfokú angol is jól jön).

A latinból (amúgy 1 féléves tárgy) szerintem, bőven elég az, amit most tudsz, mert orvosin szinte nulla nyelvtan van, főleg a szavakat kell megtanulni (de azoknak kb. a 0,01%-a fordul elő a latin irodalomban). És a latin szavak többségét nem is a latinon fogod megtanulni, hanem anatómián... Szóval, a latinra szánt időt inkább a kémiára és biológiára fordítsd.

2010. júl. 5. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
én 2.éves vagyok, ugyanazok a tapasztalatim. kémia nélkül marha szenvedés, van ilyen ismerősöm. fizikával jött, de azt nem tudta használni. csak fél év a biofizika, ezért csak darálásra van idő, plusz semmi köze a gimis anyaghoz. latint fél évet tanultam itt, de leadtam, mert semmi köze az orvosi dolgokhoz, csak nyelvtant tanítanak meg szavakat is, de csupa marhaságot is, közmondások szavai. egyik sem kell, ami nevezéktan azt úgyis latinul tanulod, latinul épül be. bioszból meg kell az emelt(én abból cisnáltam de lehet kémiából is), de sok hasznát nem veszed , talán csak annyit, hogy az első előadás fele nem lesz kínai. én a sotéra járok, máshol nem tudom hogy mennek a dolgok.
2010. júl. 5. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!