Ha orvos szeretnék lenni milyen tantárgyakra kell rákapcsolnom? Meg majd később érettségiznem? Megéri folytatni a latin nyelvet (történelmi latint tanulok nem általánosat. )?
Én úgy tudom hogy a fizika nem kötelező csak választható, de a felvi. hu-n az Egyetemek,főiskolák alpont alatt kiválasztod azt az egyetemet,főiskolát ahová jelentkezni szeretnél és rákattintassz akk kiírja mindegyiknél hogy mire van szükséged, mint pl. a DEbreceni Egyetemen:
orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus - kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai előkészítő tárgy(1) (1) Szakmai előkészítő tárgy: egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, szociális alapismeretek, ügyviteli alapismeretek.
általános orvos - biológia és fizika v. kémia (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
Köszönöm szépen! :)
Megkönnyebültem :D
Szia, én most vagyok 3. éves (orvosin), leírom, hogy mi a tapasztalatom:
A kötelező tárgyak a biológia ÉS kémia VAGY fizika. Én a kettő közül a biosz mellé a kémiát ajánlom (mindkettőt lehetőleg emelt szinten), mert:
1. Szerintem, könnyebb a kémia emelt, mint a fizika emelt.
2. A középiskolás fizikára semmi szükséged nem lesz.
3. Az elsőéves biofizikán kívül máshova nem nagyon kell fizika (max. az, amit már biofizikából megtanultál), de ismétlem, ez a fizika köszönő viszonyban sincs a gimis fizikával.
4. Kémára, főleg az első 3-4 évben mindig lesz szükséged: orvosi kémia, biokémia, klinikai kémia, (utóbbi kettőből szigorlat is van) stb.
A nyelvek közül az ANGOL középfokot lehetőleg már gimiben csináld meg, mert egyetemen már nem lesz sok időd a nyelvekre (bár, a felsőfokú angol is jól jön).
A latinból (amúgy 1 féléves tárgy) szerintem, bőven elég az, amit most tudsz, mert orvosin szinte nulla nyelvtan van, főleg a szavakat kell megtanulni (de azoknak kb. a 0,01%-a fordul elő a latin irodalomban). És a latin szavak többségét nem is a latinon fogod megtanulni, hanem anatómián... Szóval, a latinra szánt időt inkább a kémiára és biológiára fordítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!