Mi a külömbség a kutató orvos, és a biológus között?
Kutató orvos többet tud, több mindenbe van belelátása. Egy biológus pedig nem igen hoz létre dolgokat.
Tényleg hatalmas a kettő közti tudás, különbsége.
Én is válaszolni akartam neked, mert az első néhány hozzászóló akkora baromságokat írt. 10 egyetemi év,meg ilyenek,áh...vicc :)
Viszont az előttem hozzászóló tökéletesen megfogalmazta a dolgot.
Annyit tennék még hozzá,hogy a biológus és az orvosi szakma között nagyon nagy az átfedés, biológusként is tudsz szakorvosi vizsgát tenni egyes területekből, lehetsz pl. mikrobiológus szakorvos is biológus végzettséggel, és akkor pont az lesz a munkád, mint valakinek, aki úgy lett mikrob. szakorvos, hogy orvosi egyetemet végzett.
A kutatóorvos olyan orvos tehát, aki orvosi egyetemet végzett, azonban mégis inkább a kutatást, mint tudományterületet választotta. Olyanfajta laborokban dolgozik, ahol a biológusok is, és pont ugyanazt is csinálja. Persze ez egy rendkívül tág szakma, beszélhetünk genetikai vagy bármilyen kutatásról, a lényeg, hogyha a végső eredményt nézzük, nincs különbség. Csak az odajutásban van.
Ismerek olyan orvostanhallgatókat, akik orvosi egyetemet végeznek, azonban nem szeretnének praktizálni, hanem a kutatásban szeretnének maradni, és ők kivétel nélkül mind azt mondják,hogy megbánták, hogy az orvosit választották, hiszen ehhez bőven elég lett volna az 1 évvel (nem 10 évvel,hanem EGY évvel) rövidebb biológus képzés is, ahol ráadásul az embert alapból kutatónak nevelik, sokkal több hozzáférése és belelátása van a tudományba, mint orvosként, ahol alapvetően a diákokat praktizáló, gyógyító orvosoknak nevelik.
De ezzel nincs is baj :)
Mi az a "külömbség"?
A különbség helytelenül írva. Remélem nem orvos vagy aki hozzá akart szólni a témához és egy ilyen egyértelmű helyesírási hiba miatt összezavarodott, nem szívesen bíznám az egészségemet ilyen buta emberekre.
"A különbség helytelenül írva."
Honnan tudod, hogy mire gondolt a kérdező?
Lehet, hogy a külömbség egy új magyar szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!