Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A fizikai hatások, hogy...

A fizikai hatások, hogy jöttek létre? Mik voltak előbb a hatások vagy az anyagok amelyekre a hatások érvényesek?

Figyelt kérdés
Ha az anyagok akkor, hogyan keletkeztek hatások nélkül, ha a hatás akkor az anyag létezése előtt mire voltak hatással?

2015. ápr. 2. 11:32
1 2
 1/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Huhh, ez olyan tyúk és tojás kérdés.

Hát amennyire "képben vagyok" a jelen érvényes ősrobbanás-elmélettel, a tér keletkezését azonnal követte az anyagok alapköveinek a megjelenése (a legmélyebb szubatomi szinten), gyakorlatilag innentől beszélhetünk az idő létezéséről is, mert az végül is a változásokra alapuló absztrakció.

A természeti törvényeket az ősrobbanáskor keletkező tér, energia tulajdonságai határozták meg és valószínűleg, miközben ezek még születőben voltak, maguk a természeti törvények is változhattak.

Nem tudni, mikortól mondhatjuk ezeket végképp kialakultnak, változatlannak, kőbe véshetőnek. Talán még most is változnak, csak jelenleg számunkra megfigyelhetetlenül.

Ez még az elméletek, hipotézisek világa.

De amiről te beszélsz, a "hatások", azok a természeti törvényeket követő folyamatok, gyenge, erős kölcsönhatások, azok együtt kellett, hogy szülessenek az anyaggal.

Tényleg, mint a tyúk és a tojás, nincs értelme sorrendet keresni.

2015. ápr. 2. 11:42
 2/12 Hominida ***** válasza:
Ha az ősrobbanástól indulunk el, akkor a hatás volt az első, amikor a tér hirtelen tágulni kezdett, csökkent a benne levő, anyagnak még nem nevezhető valami nyomása és hőmérséklete, fura és értelemszerűen sánta hasonlattal ekkor "csapódott ki" a semmiben oldott valami, mint a levegőben oldott vízpára. Ez után jöttek csak létre az atommag összetevői, és csak ez után jöhetett létre anyag.
2015. ápr. 2. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Kérdéses az is hogy léteztek-e a fizika törvényei az ősrobbanás előtt.
2015. ápr. 2. 20:44
 4/12 Wadmalac ***** válasza:

"Kérdéses az is hogy léteztek-e a fizika törvényei az ősrobbanás előtt."

Amennyiben fizikális bizonyítékot keresünk rá, akkor kérdéses. De logikai alapon azt mondanám: nem, nem léteztek.

2015. ápr. 3. 07:14
 5/12 Tom Benko ***** válasza:
Amennyire tudom, sikerült szerezni információt az előző világegyetemről. Szóval voltak fizikai törvények az Ősrobbanás előtt is.
2015. ápr. 3. 08:36
 6/12 Wadmalac ***** válasza:

#5:

Ez nekem új, én még úgy tudom, az ősrobbanástól van idő is, tehát nincs olyan, hogy "előtt". :)

Azt magam is írtam, hogy az ősrobbanást követő első pikoszekundumokban esetleg még teljesen más fizikai törvények voltak.

2015. ápr. 3. 08:56
 7/12 Wadmalac ***** válasza:

"sikerült szerezni információt az előző világegyetemről"

Van valami cikk linked? Akár angol, német is.

2015. ápr. 3. 08:57
 8/12 Tom Benko ***** válasza:
Azt keresem, azért is voltam olyan bizonytalan. Szólj még időnként rám, elég feledékeny vagyok.
2015. ápr. 4. 08:00
 9/12 Wadmalac ***** válasza:
Ok, ha én sem felejtem el. :D
2015. ápr. 7. 07:34
 10/12 Tom Benko ***** válasza:

Hirtelenjében ezt találtam, de mintha lenne ennél újabb is:

[link]

2015. ápr. 8. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!