Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit kell tennem?

Mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos van egy problémám (elég nagy), a tanulással kapcsolatban, és ezen belül a matekkal. Sajnos még nem kaptam választ,nem oldódott meg a problémám.

Na szóval az a helyzet, hogy 10. Gimnazista vagyok, és szeretem a matekot. Hamar megértem a feladatokat meg minden, de ott, a suliban, amikor írunk röpdogát vagy TZ-t, akkor minden kiürül az agyamból... Minden tudásom! Otthon megírnám 4-re vagy 5-re, de a suliban 1-re vagy 2-re írom meg! Gondolom ez ezért szokott lenni, mert attól rettegek milyen feladatok lesznek, hogy egyes lesz-e vagy sem, stb...

... És maga a tanár is! Na, tőle is nagyon félek, sőt, rettegek!

Mit tegyek, hogy leküzdjem a félelmemet?

Mit tegyek, hogy ne felejtsek el mindent?

Mit tegyek, hogy magabiztosabb legyek az órákon?

Mit tegyek, hogy pozitívan álljak a dolgokhoz?

Könyörögve kérem azt, aki tud nekem segíteni, kérjem írja le amit gondol! Bármit ír, biztos, hogy segíteni fog!

Köszönöm szépen! :(

Ui.: Nem szeretnék megbukni, ezért fontos ez nekem! Amíg nem késő, szeretnék javítani! :'(

2015. márc. 5. 15:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Menj pszichológushoz. Gyorsan megoldja a problémádat és utána (ha tényleg megy a matek), akkor nem lesz probléma.

Egyébként jó lenne látni, hogy lesz az a doga egyes kettes, és látni a füzetedet, hogy mit gyakoroltál.

Pl engem 10. félévkor meg akartak húzni matekból, és a másodfokú egyenlet témaköréből kellett írnom egy mentődogát. Utána is néztem kegyetlen, néztem youtubeon videókat, hogyan működik ez az egész, lapozgattam a sokszínű matematikát, nagyon ment az egyenletrendezés meg minden vacak. Aztán leraktak elém egy ilyet, hogy x^4 meg ilyenek és akkor új ismeretlen bevezetése. Kettes lett megadták, de a problémám az volt, hogy nem megfelelő módszerrel tanultam.

Nem azért, mert nem volt meg a józan paraszti eszem, mert pl volt egy elsőfokú egyenletre visszavezethető feladatok TZ ami ötös lett, bár nem xre vezettem vissza, csak úgy mindennapi feladatok, pl benzinhez olaj meg ilyenek, amiket ma már absztrakt módszerrel oldok meg, de akkor még beletört volna a fogam.

Olyan szinten nem voltak meg az alapok, hogy kb halott ügy volt az egész. Ha tanultam se tudtam egyébként jobbat írni 3masnál, és minden oda volt visszavezethető, hogy nem voltak meg az alapok.

Bioszból (növénytanból védelmemre szóljon) is meg akartak húzni 11. félévkor, ha valakit nagyon nem érdekel egy téma, akkor ott csak a nagyon célirányos tanulás segít. (és rómát sem 3 nap alatt építették)

Na ha nem pszicholológia ok van a háttérben, akkor csak annyi lehet a probléma, hogy személyre szabottabban kell tanulnod.

2015. márc. 5. 16:14
 2/9 anonim válasza:
Ne legyél ekkora nyámnyila kis senki... Talán jobban kéne bíznod magadban... ki ő? a tanárod? nagy kaland... te ennél sokkal többet el is érhetsz az életben mint hogy tanár legyél... és ő dirigál neked? sz*rd le... csináld meg amit kér és menj a dolgodra utána.
2015. márc. 5. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nem stresszelsz, akkor jobb lesz, ha stresszelsz, ugyanolyan rossz, akkor mi értelme stresszelni?

Ha úgyis egyeseket-ketteseket írsz, akkor ne stresszelj rajta! (és így jobbakat fogsz írni.)

2015. márc. 5. 16:41
 4/9 A kérdező kommentje:

De ez a nagy kérdés: Hogyan bízzak magamban? Nem tudom ezt egyszerűen bemagyarázni magamnak, mert tudom, hogy ez nem így van! Mást nem tudok csinálni.

Pszichológiai ok? :O Nem, ennek nincs semmi köze a pszichológiának vagy a pszichológusnak, vagy bárminek is..

És nem vagyok nyámnyila kis senki, ne haragudj, ezt kikérem magamnak. A tanár, az tanár, nem dirigálhatok neki, nem vagyok a főnöke!

Ha megakar húzni matekból, akkor meg is fog. Na ez így működik!

2015. márc. 5. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Gyakorolj többet!

Azt még elfogadom, hogy szóban valaki szarabbul felel, mert a tanár megfingatja azokat, akik nem szimpatikusak neki.

De hogy egy röpdogában, amikor mindenkitől ugyanazt kérdezi... na ez már kóros.

Ezért ajánlják, hogy menj el pszichiáterhez.

Vagy otthon sem tudnád megírni jobbra, és csak képzeled magadról, hogy jó vagy matekból...

Aki szükséhelyzetben mindent elfelejt, annak nem biztos a tudása.

2015. márc. 6. 15:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Hmm.. Elgondolkodtató amit írsz. Tudom, hogy (vagy lehet, hogy) idegesítelek, hogy állandóan megkérdezem ugyanazt.. de hogyan legyek biztos a tudásomba? :/
2015. márc. 6. 18:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ezt még hozzáteszem: *Ha 100% érzem, hogy tudom a matekot, ott meg... SEMMI! Nuku! Ott meg azt érzem, hogy nem tudom!
2015. márc. 6. 18:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Az érzéseid játszanak veled.

Nem biztos a tudásod, ezért van, hogy dolgozatnál nem jut eszedbe semmi.

Ha megoldottál volna 300 feladatot a témakörből, már gondolkodnod sem kellene, a kezed magától írná a megoldást.

Igaza van annak a válszolónak, aki azt javasolja, hogy gyakorolj többet. Az egy dolog, hogy drukkos vagy, de ez el fog múlni, ha biztos a tudásod.

2015. márc. 9. 10:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Sokat fogok gyakorolni!
2015. márc. 11. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!