Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet sikertelenségem oka?...

Mi lehet sikertelenségem oka? Mit kellene tennem, hogy sikeresebb feladatmegoldó legyek?

Figyelt kérdés

12-es diák vagyok.Matekból és Fizikából (nem napi rendszerességgel), de rengeteget dolgoztam az elmúlt két évben. Oldottam feladatokat, olvasgattam az elméletet, törekedtem arra hogy jobb legyek, de nem jöttek a megerősítések arról, hogy amit csinálok az jó. A versenyeken már jobban szerepeltem mint annak előtte, de nem sokkal, minidg megelőztek az olyan osztálytársaim akik nemhogy fele, de negyedennyit nem tanulnak, oldanak feladatokat. Ez nagyon rosszul esett, de próbáltam nem megtörni és tanulni tovább.

A versenyeken nagyrészt tudtam a lépéseket egy feladatban, hogy hogyan kell megoldani, azonban mikor odakerültem, valamit mindig elrontottam: Félreírtam,belebonyolódtam, rosszul helyettesítettem, rosszul váltottam át, nem vettem figyelembe valamit. Dolgozatokban ugyanígy.

Arra gondolok, oldhatok akármennyi feladatot, ha közben élesben mindig túlizgulom, elfigyelmetlenkedem, rossz a koncentrációm.

Hogy tudnám ezt fejleszteni? Mennyit kellene tanulnom és milyen módon, napi szinten, hogy fejlődjek? Az bebizonyosodott hogy az eddigi módszerem nem célravezető, tehát módszert kell váltanom. Miből álljon az új módszer? Mennyi elmélet, mennyi feladatmegoldás, mennyi konkcentráció fejlesztő gyakorlatokat alkalmazzak (és miket)? Mennyit tanuljak napi szinten, hogy fejlődjek? 3 óra? Több? Milyen megszakításokkal? Mennyi pihenőidővel? 1,5 óra tanulás, 15 perc relaxáció? Hogyan relaxáljak?

2014. márc. 27. 16:52
 1/2 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján nem a tudásoddal lehet a baj, hanem hogy versenyhelyzetben nem tudsz koncentrálni. De ezt lehet ellenőrizni: pl. ha egy versenyen nem megy egy feladat, próbáld megoldani utólag otthon is, nyugodt körülmények között. Ilyenkor sikerül? Az sem mindegy, hogy otthon milyen példákon gyakorolsz: olyan szintűeken, mint amik a versenyen vannak, vagy csak egyszerűbbeken?
2014. márc. 27. 17:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit: ha példákat oldsz meg, azzal nagyon jó úton jársz. A reál tudományokat semmi más módon nem lehet igazán megérteni, csak példákon, számítási feladatokon keresztül. Úgy hogy ezt ne hagyd abba. Persze az elmélet is fontos, de az mindig előjön, ha egy példával nem boldogulsz. Csak akkor jön ki igazán, hogy mit kell az elméletben még jobban megérteni.
2014. márc. 28. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!