Mit kell tennem/bepótolnom, ha állatorvos szeretnék lenni?
Már gyerekkoromban is gondoltam rá,hogy állatorvos legyek.Aztán letettem róla,ugyanis nem szerettem tanulni...pedig nem vagyok hülye,csak lusta :)
Így letettem az érettségit(mat:2,magyar:4 töri: 3 előreh.biosz:4 angol:3),de eszem ágában sem volt továbbtanulni.
Azóta 3év telt el és úgy érzem,sokkal érettebb lettem,sokkal hatékonyabban tundék tanulni.
A kérdés tehát,hogy mi a teendő,ha be szeretnék kerülni az egyetemre? Lehetőség szerint minél részletesebb válaszokat várok,ugyanis sajnos annak idején szinte egyáltalán nem tájékozódtam.
Újra érettségizni. Emelt szinten legalább bioszból és még1 tárgyból. Ez egész biztos.
Plusz rá kellene állnod a nyelvtanulásra is. Mert a nyelvvizsga ezen a szinten már szerintem alap.
Emelt szintű kémia, illetve biológia érettségi kell a bejutáshoz, legalább 80-85%-ot teljesíteni mindkettőből, ugyanis mindenképp dupláznod kell, mert a tanulmányi pontjaid nagyon rosszak lettek. Kémiából szerintem jó, ha keresel egy magántanárt, mert nem egyszerűek a számolási feladatok. Mozaik 11-12-ből, az alapok megszerzéséhez a 9-10-ből is tanulj feltétlenül, illetve a számolási feladatokhoz szerezd be az Ötösöm lesz kémiából című könyvet! A biológiából azt ajánlom, hogy szintén a mozaikos könyvekből tanulj! 10-11-12 + érettségizőknek 1-2. Nyelvvizsga a felvételhez nem kell, az egyetemen viszont kötelező nyelvórákra kell bejárnod annak hiányában, illetve diplomát sem kapsz nélküle. Év közben pedig elég nehéz időt szakítani a nyelvtanulásra is.
Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan! Szívesen válaszolok!(persze csak, ha tudok) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!