Amikor a kezemen a körmöm mellett van egy seb vagy elkezd lejönni a bőr, miért érzem azt, hogy, , csíp" a fém csap ha hozzáérek azzal az ujjammal amin a seb van?
Figyelt kérdés
Azonnal el szoktam rántani a kezem, pedig a csap nem is ott ér az ujjamhoz ahol a seb van.
A seb meg nem igazi seb, csak nem tudom megfogalmazni, szinte mindenkinek volt már a kezén ilyen, a köröm mellett kicsit elkezd lejönni a bőr, főleg ha száraz, és ha időben nem vágjuk le, vagy piszkáljuk,akkor mélyebb lehet és elkezd vérezni.
2010. febr. 14. 15:32
1/2 anonim válasza:
WOW jó a kérdés, erre én is nagyon kiwi vagyok, utálom ezt a szitut én is.
2/2 anonim válasza:
Azt hiszem, tudom mi lehet ez. Arra gyanakszom, hogy ez a fém csap valahogy összeköttetésben van egy elektromos berendezéssel (pl boyler). Namost, ha az érintésvédelmi vezetéken van egy kevés ellenállás (ami könnyen előfordulhat) akkor egy kis feszültség megjelenhet pl. azon a csapon. Ezt a feszülltséget ép, száraz bőrön keresztül nem érzed, de egy elvékonyodott, sebes bőrfelület sokkal kevesebb ellenállást jelent, ezért érzel csípő érzést. Az ép hámrétegünknek elég jelentős elektromos ellenállása van, amig ép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!