Mensa iq próbateszten ti mennyi pontot értetek el?
Nekem 102 lett az jó? 24/f
Nektek mennyi lett?
# 9
A kérdésben a próbatesztről volt szó.
Ha nem akarok Menzás lenni miért csináljak IRL tesztet?
Többet fogok keresni vele, vagy hencegnem kéne, ha véletlenül magas eredményt kapnék?
Amúgy a Mensa hivatalos tesztjéhez leginkább hasonló teszt, amiről tudok, és ami eléggé pontos eredményt ad tapasztalataim szerint, az a dán Mensa által készített próbateszt:
A Mensa próbatesztje kicsit eltér a hivatalos Mensa – Raven-féle – teszttől. Tartalmaz olyan elemeket is, ami nem csak a logikai IQ-t méri. Persze nézőpont kérdése, hogy ez hiányossága, vagy éppen erénye-e a próbatesztnek, mindenesetre a hivatalos Mensa teszt elkészítési szempontjaitól némileg eltér.
#9> Tölts ki egy IRL tesztet egy Menza gyűlésen
Ez nem így működik. Nem úgy, hogy besétálsz a Mensa valamelyik összejövetelére, és kezedbe nyomnak egy tesztet. Erre nincs mód. Vannak kimondottan tesztírásra kijelölt időpontok.
#11> Többet fogok keresni vele, vagy hencegnem kéne, ha véletlenül magas eredményt kapnék?
Akár lehet csatolni egy önéletrajzhoz. Persze kérdés, hogy ez előnyhöz juttat-e – egy adott munkakörben számíthat, hogy ebben jó vagy, és erről van nemzetközileg elfogadott tanúsítványos – , vagy éppenséggel hátrányt jelent – pl. a főnök nem szereti az okostojásokat. De elvileg lehet belőle előnyöd is. Ha a Mensa szintet megütöd, akkor meg lehetőséged van Mensa taggá válni, azoknak minden előnyével együtt. (Egy baráti társaság, sokféle programmal, csoportokkal, a tagok által felkínált kedvezményekkel – pl. Mensa tagként éltem azzal a lehetőséggel, hogy egy másik Mensa tag által igazgatott autókereskedésben 5%-ot engedett a vételárból, mikor szüleim autót vettek –, stb…)
Persze ha erre nincs igényed, megvan a magad baráti köre, akkor ez számodra lehet indifferens. Persze a tesztírás nincs ingyen, hiszen annak költségei vannak. Viszont egy nemzetközileg elismert eredményt ad, így pusztán akár ezért is megérheti valakinek kitölteni, afféle kíváncsiságból. Anno én is ezért töltöttem ki. Egy mozijegy áráért megérte nekem. Hogy másnak megéri-e, azt gondolom mindenki eldönti maga.
De, pont úgy történik: besétálsz egy időpontra (bocs, nem "gyűlés", hanem "tesztírás", átlagosan hetente többször van:
Viszel magaddal kétezer forintot, mert annyi a díja.
Mi értelme van? Ha kitöltötted az online tesztet, akkor valószínűleg érdekel, hogy mennyi az IQ-d. De az online tesztből nem fogod megtudni, ezért elmész, mert kíváncsi vagy rá.
Ha nagyobb az IQ-d, valószínűleg jobb munkahelyed lesz, de ez nem a teszt meglététől függ, hanem a jobb képességektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!