Elgondolkoztál már az álmokon?
Sokan mondják, hogy az álom a tudatalatti és a lélek tükre. De ez tényleg így lenne? Mit akar a tudatalattim kifejezni az álmokon keresztül? Miért álmodunk sokszor veszélyről, bajról?
+ Hogyan emlékezhetsz egy olyan "élményre", ami meg sem történt?
Mi a véleményetek erről?
Ugye ugye :)
Hány éves vagy? Ha nem haragszol meg a kérdésért :)
Én 17 és lány vagyok :)
Én elgondolkoztam.
Számomra olyan mint egy másik, sokkal érdekesebb világ ennél az "élőnél". Minden álmomban ugyanugy érzek, mintha ébren lennék ugyanugy is cselekszek ahogy azt a való világban tenném.
És jelentőséget is tulajdonítok az álmomnak pl: volt egyszer hogy nagyon tetszett egy lány, csak az életben szegény egy t@hó par@szt, csak nem sikerült elfelejteni. Szóval azt álmodtam hogy ott állunk kézen fogva éppen megcsókolna mikor elesik és a jégre zuhan ami "bekapta".
A jég gyönyörűszép volt, ahogy kikristályosodott és alatta a lány tisztán látszott. Elkeztdem eszeveszetten ütni, vágni, kaparni a jeget. Félig feltörtem aztán a lány szemében néztem és arra az emberre aki ott volt velünk. Úgy döntöttem nem szenvedek tovább a lánnyal ott hagytam jégbefagyva. Na azóta nem tetszik.
Másrészt meg minden álmom imádom.
Minden álmom rettentő összetett és hosszú, reggel ahogy felkelek, 10 percet töltök azzal hogy helyrerakjam a történéseket. Bizonyos része folytatásos is.
Azt hiszem nekem az álom olyan mint egy valóság, sokszor volt már kegyetlen(rettentően) és sokszor okozott boldogságot. Azt hiszem bizonyos mértékben a lélek tükre és engem befolyásol, hogy mit álmodok, mert sokszor nagyon jó tanácsadó.
:)14/l
Ugye, szerintem is! :)
Köszönöm a válaszokat, ha valaki akar, írjon még :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!