Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Elgondolkoztál már az álmokon?

Elgondolkoztál már az álmokon?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy az álom a tudatalatti és a lélek tükre. De ez tényleg így lenne? Mit akar a tudatalattim kifejezni az álmokon keresztül? Miért álmodunk sokszor veszélyről, bajról?

+ Hogyan emlékezhetsz egy olyan "élményre", ami meg sem történt?

Mi a véleményetek erről?

2010. febr. 13. 20:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ugye ugye :)

Hány éves vagy? Ha nem haragszol meg a kérdésért :)

Én 17 és lány vagyok :)

2010. febr. 13. 21:03
 12/17 anonim ***** válasza:

Én elgondolkoztam.

Számomra olyan mint egy másik, sokkal érdekesebb világ ennél az "élőnél". Minden álmomban ugyanugy érzek, mintha ébren lennék ugyanugy is cselekszek ahogy azt a való világban tenném.

És jelentőséget is tulajdonítok az álmomnak pl: volt egyszer hogy nagyon tetszett egy lány, csak az életben szegény egy t@hó par@szt, csak nem sikerült elfelejteni. Szóval azt álmodtam hogy ott állunk kézen fogva éppen megcsókolna mikor elesik és a jégre zuhan ami "bekapta".

A jég gyönyörűszép volt, ahogy kikristályosodott és alatta a lány tisztán látszott. Elkeztdem eszeveszetten ütni, vágni, kaparni a jeget. Félig feltörtem aztán a lány szemében néztem és arra az emberre aki ott volt velünk. Úgy döntöttem nem szenvedek tovább a lánnyal ott hagytam jégbefagyva. Na azóta nem tetszik.

Másrészt meg minden álmom imádom.

Minden álmom rettentő összetett és hosszú, reggel ahogy felkelek, 10 percet töltök azzal hogy helyrerakjam a történéseket. Bizonyos része folytatásos is.

Azt hiszem nekem az álom olyan mint egy valóság, sokszor volt már kegyetlen(rettentően) és sokszor okozott boldogságot. Azt hiszem bizonyos mértékben a lélek tükre és engem befolyásol, hogy mit álmodok, mert sokszor nagyon jó tanácsadó.

:)14/l

2010. febr. 13. 22:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát igen, néha én is így vagyok vele. Érdekes álom lehetett :)
2010. febr. 14. 12:27
 14/17 duhaj ervin válasza:
Igen! Meglepő,hogy felejthetetlen álmok!
2010. febr. 14. 16:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Még mindig az első vagyok:P 18 éves lány vagyok
2010. febr. 15. 00:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindenesetre nem fura, hogy a legtöbben tudomást se vesznek életük mozgalmasabb harmadáról? Mint ahogy arról sem, hogy az ébren tapasztaltakat is az elménken keresztül tapasztaljuk meg, és nem tudjuk, hogy mekkora az eltérés, de van, hogy pl egy túl szabályos és bevakolt téglahalmot házként értelmezünk, pedig az attól még szabályos téglahalom is :) Tehát nappal is bentről származnak a látottak, legfeljebb erősen valószínű, hogy a "kinti" világ stabil ingerei igen fix mederben tartják a képeket :) Ha sikerül, mert hányszor láttál szürkületben tárgyakat kutyának? Kutyát láttál ott, ténylegesen. Ilyenek vagyunk, csak az éjjeli álom szabadabb, teljesen mi magunk vagyunk mögötte, semmi se késztet arra, hogy folyamatosan újrateremtsük a belső világunk tapasztalásait, amik itt is, ott is az általunk külsőként érzékelt világot mutatják. Jó kis csemege :)
2010. febr. 15. 02:25
 17/17 A kérdező kommentje:

Ugye, szerintem is! :)

Köszönöm a válaszokat, ha valaki akar, írjon még :)

2010. febr. 17. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!