Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Elgondolkoztál már az álmokon?

Elgondolkoztál már az álmokon?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy az álom a tudatalatti és a lélek tükre. De ez tényleg így lenne? Mit akar a tudatalattim kifejezni az álmokon keresztül? Miért álmodunk sokszor veszélyről, bajról?

+ Hogyan emlékezhetsz egy olyan "élményre", ami meg sem történt?

Mi a véleményetek erről?

2010. febr. 13. 20:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Hát nekem van egy nagyon hosszú elméletem a "+"kérdésedre.Hogyha az időt egy síkban veszed, az okosok azt mondják h az idő az ugyanúgy telik mindig.Ugyanúgy telt 1957-ben mint most.Van a múlt,ami már megtörtént tehát mikor ezt olvasod akkor az h leírtam már múlt.Ami 1másodperccel ezelőtt történt az is múlt.A jövő az idő síkjában már megtörtént tehát ha úgy vesszük,az is múlt.Magyarul már lejátszódott minden csak mi még nem érzékeljük.Ezek szerint nincsen sem jelen, sem jövő sem múlt mert már minden megtörtént csak mi még nem érzékeljük.Amikor pl félálomban vagy és de ja vue-d van, (azaz álmodsz valamit és később megtörténik veled)akkor az agyad egy ún. alfa-állapotban van.Vagyis ha a jövő már megtörtént akkor lehetséges hogy látsz belőle jeleneteket,hisz már átélted.(Remélem érted ez filozófiai megközelítés)
2010. febr. 13. 20:20
 2/17 A kérdező kommentje:

Értem, ez jó gondolat! Kiskoromban úgy hittem, hogy minden századmásodperc egy idősík, és minden újra és újra történik meg. A jövő van a legelőrébb, ott már nagyon előrejár minden. Egyszer odaérsz Te is és megtörténik Veled is, de a jövőben már megint előrébb van minden, ami szintén odaér hozzád egyszer. És Te átéled, múlt lesz belőle, és így tovább. De manapság inkább azt hiszem, hogy csak egy sík van, amin van a múlt, pl. a középkor, a jelen, az hogy itt én gépelek, és a jövő, amikor ezt valaki el fogja olvasni.

Az álom dolog érdekes. Olyasmi, mint valamilyen extázis, hallucináció, pörögnek az események, és legtöbbször nem tudjuk irányítani. Talán a legbelső vágyaink kiteljesedése, a tudatalattink, vagy a lelkünk legbelső része.

2010. febr. 13. 20:34
 3/17 A kérdező kommentje:

Nemrég azt álmodtam, hogy egy szép, fehér kocsit vezetek egy nagyvárosban. Nagyon szeretnék jogsit és egy autót, szóval ezt ennek a számlájára írom fel :)

De mostanában egyre többet álmodok az iskolámmal, vagy, hogy ott játszódik. Ez talán azért lehet, mert sokat stresszelek azon, hogy hogy fog sikerülni egy dolgozat stb. De 1 hete kb. azt álmodtam, hogy az egyik barátnőm veszélyben van, de végül meg tudtam menteni. Na ennek milyen jelentősége lehet? Tudtommal (remélem!) nem fenyegeti semmilyen veszély. De lehet, hogy valamilyen jelzés, hogy figyeljek rá?

2010. febr. 13. 20:38
 4/17 anonim ***** válasza:
Még mindig én vagyok:D Lehetséges,most mondanám h nézd meg egy álmoskönyvben de azoknak nem hiszek.Te egyébként nagyon értelmes vagy:D
2010. febr. 13. 20:44
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi :D :D

Én sem hiszek az álmos könyvekben, mert mi alapján írta azt meg valaki? :D Álmodott egyszer valamit és akkor elhatározta, hogy ez a szerelem jele lesz? :)

2010. febr. 13. 20:47
 6/17 anonim ***** válasza:
Hát elvileg az ókori egyiptomiak komoly számításokat is végeztek ezzel meg a csillagokkal kapcsolatban...De lehet h csak általánosítottak.
2010. febr. 13. 20:49
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát ja, de azóta nagyon sok minden változott. Szerintem mindenkinek magába nézve kell megfejtenie az álmait és elgondolkozni azon, mit is jelenthet, és magából kiindulni, mert hiába ír meg valaki egy könyvet, lehet rá igaz meg még egy pár emberre, de lehet, hogy rám már nem.
2010. febr. 13. 20:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Én már inkább nem is fejtegetem...Az életemet én akarom irányítani ha elrontom én vagyok a hibás és nem akarok ilyesmire hagyatkozni.
2010. febr. 13. 20:53
 9/17 A kérdező kommentje:
Persze, igazad van. De néha azért érdemes elgondolkozni ezeken. Nekem mindig érdekes dolgok jutnak így eszembe. Én nem agyalok mindig az álmaimon, megtörténik, felébredek és megy a napi rutin. De néha jólesik :)
2010. febr. 13. 20:57
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha belelátnék a jövőbe (ami már megtörtént) nem lenne értelme az életemnek.De az igaz h néha jól esik egy kis álmodozás :D
2010. febr. 13. 20:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!