Elgondolkoztál már az álmokon?
Sokan mondják, hogy az álom a tudatalatti és a lélek tükre. De ez tényleg így lenne? Mit akar a tudatalattim kifejezni az álmokon keresztül? Miért álmodunk sokszor veszélyről, bajról?
+ Hogyan emlékezhetsz egy olyan "élményre", ami meg sem történt?
Mi a véleményetek erről?
Értem, ez jó gondolat! Kiskoromban úgy hittem, hogy minden századmásodperc egy idősík, és minden újra és újra történik meg. A jövő van a legelőrébb, ott már nagyon előrejár minden. Egyszer odaérsz Te is és megtörténik Veled is, de a jövőben már megint előrébb van minden, ami szintén odaér hozzád egyszer. És Te átéled, múlt lesz belőle, és így tovább. De manapság inkább azt hiszem, hogy csak egy sík van, amin van a múlt, pl. a középkor, a jelen, az hogy itt én gépelek, és a jövő, amikor ezt valaki el fogja olvasni.
Az álom dolog érdekes. Olyasmi, mint valamilyen extázis, hallucináció, pörögnek az események, és legtöbbször nem tudjuk irányítani. Talán a legbelső vágyaink kiteljesedése, a tudatalattink, vagy a lelkünk legbelső része.
Nemrég azt álmodtam, hogy egy szép, fehér kocsit vezetek egy nagyvárosban. Nagyon szeretnék jogsit és egy autót, szóval ezt ennek a számlájára írom fel :)
De mostanában egyre többet álmodok az iskolámmal, vagy, hogy ott játszódik. Ez talán azért lehet, mert sokat stresszelek azon, hogy hogy fog sikerülni egy dolgozat stb. De 1 hete kb. azt álmodtam, hogy az egyik barátnőm veszélyben van, de végül meg tudtam menteni. Na ennek milyen jelentősége lehet? Tudtommal (remélem!) nem fenyegeti semmilyen veszély. De lehet, hogy valamilyen jelzés, hogy figyeljek rá?
Köszi :D :D
Én sem hiszek az álmos könyvekben, mert mi alapján írta azt meg valaki? :D Álmodott egyszer valamit és akkor elhatározta, hogy ez a szerelem jele lesz? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!