Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik nyelvet a legkönnyebb...

Melyik nyelvet a legkönnyebb megtanulni? Én gondolkoztam azon, hogy elkezdem a latint mint teljesen kezdő és abból egy középfok, az nagyon nehéz lenne?

Figyelt kérdés
Eddig angolt tanultam,de azt nem igazán fogta az agyam.

2015. febr. 12. 21:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó nyelv a latin. Megtanulod általa a nyelvnek mint olyannak a felépítését, rendszerét. Ha fiatal vagy, és később több nyelvet szeretnél tanulni, latin után bármelyik könnyebben fog menni.

P.s. /Post scriptum - ez is latinul van :)/ Nem csak a piaci érték számít a tanulásnál, vannak egyéb szempontok is.

2015. febr. 13. 09:03
 12/18 anonim ***** válasza:

A latin más, mint az angol, már a nyelvtani felépítésében is. Nem kell beszélni, csak felolvasni, továbbá kultúrából is vizsgáztatnak.

Ha a latint már érted is, és nemcsak fordításból, akkor visszatérhetsz az angolra. Ne add fel, hanem próbáld máshogy, lehet, hogy a módszeredben van a hiba.

Ha a latin megy, akkor ajánlom az oroszt, az is szintetikus, hasonló szerkezettel, bár a jelentés némileg különbözni fog. Sőt, latin helyett is ajánlom, bár ezt beszélni és írni is kell.

2015. febr. 13. 17:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Ajánlhatom az eszperantót is, amit ugyan beszélni és írni is kell, de egyszerű nyelv, mert annak készült. Viszont nem tudom, hogy elfogadják-e ott, ahova készülsz.
2015. febr. 14. 11:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Kérdés, mi célból akarod elsajátítani a latint... Igen sok összefüggése van az angollal, ezért aztán kölcsönösen megkönnyítik egymás tanulását - de ez csak bizonyos szókincs felett van. Hogy csak egy példát hozzak, a gradior, gressi (megy) igéből jönnek a következő elejű angol szavak: aggress, congress, degress, egress, ingress, progress, regress, transgress... (ezekben az igekötők is latinok...).

Azonban latint könnyen tanulni, na, ahhoz szerencse kell, mert a tanárok egy része semmit nem tesz a magoltatáson kívül. Vannak próbálkozások latin nyelven kommunikálni, amitől változatosabb lenne, köthető valamihez, de ezt nehéz megtalálni.

2015. febr. 14. 18:44
 15/18 anonim ***** válasza:
14: Viszont a nyelvvizsgához nem kell aktívan kommunikálni, úgyhogy azt megúszhatod.
2015. febr. 15. 12:07
 16/18 anonim ***** válasza:

15: Mint ezt tudjuk, egyik fentebbi hozzászólásból. Én előtte is tudtam, de minek írtam volna le, ha már kettővel előttem leírták?

Hanem lehet, hogy szerinted előny, szerintem nem. :) Aktív kommunikáció jól segítené a bevésést. Persze, nem véletlenül írtam le, hogy a kérdés a cél. Ha csak egy alibi nyelvvizsga, akkor a legkönnyebb utat kell választani. Ésígytovább.

2015. febr. 15. 14:43
 17/18 A kérdező kommentje:
Jogi szakra szeretnék menni és oda kéne a latin, de ha nagyon nem megy majd akkor inkább keresek valami mást.
2015. febr. 22. 12:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Numquam despera! Soha ne add fel! Merj, kezdj!
2015. febr. 22. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!