2014 júniusa körül Amerikában megszülettek az első génmódosított babák... Engem érdekelnek az ilyenek de szerintem ez nem túl jó ötlet, bolygatni ezt ha úgy vesszük "mutáns" témát. Érdekel a véleményetek :)
10: Az utópia arról szól, hogy legalábbis egyes országokban nincs állami biztosítás, a genetikai beavatkozás drága, így csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ha olyan drága, akkor TB-re sem fogják elvégezni, hiába nem kellene utána tápszerre vagy véralvadási faktorokra költeni, ami lehet, hogy még drágább, csak az egészségügynek kevbés arra a pénze, hogy befektessen.
2015. febr. 12. 13:11
12/19 anonim válasza:
Nem igazán értettétek, mit írtam.
Lesz ÁLLAMI FEJLESZTÉSŰ szuper katona, szuper dolgozó és szuper gondolkodó. Mindháromnak olyan lesz a szervezete, hogy maximálisan támogatja a funkcióját. Földöntúli képessége egynek se lesz - de a valós képességek is igen érdekesek lesznek majd.
2015. febr. 12. 13:16
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és tudom,hogy ez a mutáció nem olyan minta az X-menben :). Engem,csak azért zavar mert biztos hogy először az úgynevezett "felsőbb tízezer" fog rákapni. Akik lenézik a hétköznapi és a szegény embereket.Tehát ha úgy vesszük akkor ők onnantól gazdag mutánsok lesznek (még ha nem is olyan értelemben mutáns mint ahogy sokan gondolják) akik simán beleszólhatnak minden politikai dologba mint eddig. Mi oké, hogy szavazunk mindenféle döntésben, de ki az aki garantálja nekünk, hogy az tényleg bekerül a szavazóládába? És ha mégis bekerült tényleg számít egyáltalán az a papír cetli? Én nem tudom de azt igen, hogy azoknak a gazdagoknak tuti, hogy számít a szavuk az ilyesmikben. Összegzésben ha úgy vesszük egy csapat gazdag mutáns fog dönteni az életünkről mivel mi még nem vagyunk génmódosított emberek, (mutánsok) mi csak hétköznapi unalmas emberek vagyunk a szemükben akiket szeretnek irányítani.És elképzelhető, hogy a végén a mi fajunk ki fog halni. Engem ez aggaszt, de persze ez csak egy gondolat.
2015. febr. 13. 11:45
14/19 Ozmium42 válasza:
Nem értem az aggodalmadat.
Most is a gazdagok irányítanak, most is lenéznek.
Az eljárásnak lehetnek kezdetben nem várt hatásai, amik azokon fognak lecsapódni, akiken először alkalmazzák. Talán még szívességet is tesznek, ha magukon próbálják ki először.
Továbbra sem látom reálisnak a fajképződést. Nem egyszerűen átírogatják a DNS-t tetszés szerint, csak egy hibás gént kicserélnek egy másik, egészséges, emberi génre (emberből származik ez is, akár az egyik szülőtől). Tehát a végeredmény ugyanolyan ember, semmi kiváltság, semmi különlegesség, csak nem beteg.
2015. febr. 13. 11:51
15/19 anonim válasza:
"Nem egyszerűen átírogatják a DNS-t tetszés szerint, csak egy hibás gént kicserélnek egy másik, egészséges, emberi génre"
Igen, ilyen is lesz.
Meg másfajta változtatás is lesz. Olyan, ahol valami képességet javítanak - vagy újat kap, amit idáig ember nem is tudott.
De nézzük csak a legegyszerűbbet: megkapja az összes jó gént, amivel a várható életkora immár nem 80 év lesz, hanem 170.
2015. febr. 13. 12:28
16/19 Ozmium42 válasza:
Attól, hogy nem lesz beteg, még nem fog 170 évig élni.
2015. febr. 13. 13:10
17/19 anonim válasza:
Génmódosítást kér egy értelmiségi és egy katona szülő, ami segít az általa elvárt tulajdonságok (intelligencia, erő, állóképesség, rendszeretet, fegyelem) fejlesztésében. Aztán lehet, hogy a gyerek más pályát választ, mint amit a szülő szeretne, és nem biztos, hogy olyan társat választ, akiben szintén ezeket a tulajdonságokat javították. A motivációt és a szerelmet ezen a módon nem tudják genetikailag kódolni. Ez így lesz kezdetben. Aztán elég nehezen fogják együtt tartani ezeket a tulajdonságokat, és az unokák már megint mást tartanak fontosnak. Hacsak az állam nem határozza el kezdetben a kasztrendszer bevezetését.
2015. febr. 14. 11:30
18/19 anonim válasza:
Az aggodalom nem a gyógyító génmanipuláció ellen szól, hanem azzal, hogy további genetikai módosításokat fognak végezni. Ez jelenleg nem reális.
2015. febr. 14. 11:32
19/19 Ozmium42 válasza:
Amiket írsz, azok nem is genetikailag meghatározott tulajdonságok. Az intelligencia is poligénes, vagyis nem egy intelligencia gén, hanem olyan sok, amiket még fel sem tudtak térképezni, és valamelyik ront, valamelyik javít, és bonyolult kombinációként (ismeretlen módon) eredményezik az intelligenciát, mint alapkészséget, ami még neveléssel szintén nagy mértékben rontható/javítható.
De ha állami felügyelet lesz, illetve népegészségügyi megfontolás, akkor nem úgy fog működni, hogy csak bemész, lerakod a pénzt, legyen okos, mint Einstein, izmos mint Schwarci, és már tolják is bele a nőbe. Nem reális az elképzelés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!