Mit gondoltok a génmódosított emberekről?
Amúgy csak 13 évvel vagy lemaradva, az első GM babák akkor születtek. Annyi volt a különegességük, hogy két anyától származó mitokondriumok volt. Azaz van.
A mutációtól, ahogy fentebb írják, nem kell megijedni. A valóságban nincsenek olyan mutációk, mint az X-menben, hogy repül vagy fémet hajlít.
"Az emberi gének megváltoztatása egyet jelent a saját fajunkat meghatározó alapvető jellemzők megváltoztatásával, amit a világ legtöbb tudósa nem tart helyesnek.
A genetikusok attól tartanak, hogy a törekvés eredményeként új emberi fajok alakulhatnak ki, akik több, „jobb” vagy megrendelt tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint például a nagyobb erő vagy magasabb intelligencia."
Annyit tennék hozzá, hogy ezzel nem csak anyagilag és egzisztenciálisan fog kettéválni az emberiség, hanem genetikailag is, ugyanis az ilyen beavatkozásokat nem ingyen fogják csinálni. Akinek lesz pénze, jobb géneket fognak továbbadni. És hogy mi a "jobb", innen kezdve azt sem a természet dönti majd el, hanem az ember.
Nem értem, milyen összeesküvés-elméletre gondolsz. Szerintem félreértesz, vagy rosszul fogalmaztam. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy direkt rondít bele valaki a génmódosítás folyamatába, hanem hogy a tudomány még nincs olyan szinten, hogy ennek a hosszútávú hatásait fel tudja mérni.
Ez az én határozott véleményem, mivel a kérdés véleményeket kért. :)
Biztos, hogy ha az állam beleszól, annak lesz jó és rossz hatása is.
Jó, mert javulni fog a génállomány. Mindenkinek.
Rossz, mert sokkal egyformább lesz.
Ezen kívül lesznek "dolgozó", "katona" és "gondolkodó" típusok is.
Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy rossz... a hangyáknak pl. nagyon jó volt idáig. Olyan stabil az államuk, hogy ihajla.
Ezen kívül - ez már nem az állam hatása, hanem magánpénzből - lesznek "elit" emberek.
Ezt nem lehet elkerülni - csak azt kerülheted el, hogy NEKED jobb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!