Hogyan tanuljak jobban?
Ez nagyon hülye kérdés de mindent össze-vissza olvastam hogy hogyan értsem meg jobban a leckéket és mindent kipróbáltam de semmi nem vállt be.
Elsősorban azt csináltam,hogy gyakoroltam gyakoroltam és gyakoroltam azokat a dolgokat amiket nem értettem..sőt még magánórákra is jártam.Szerintetek mit csináljak?
Erre nem nagyon lehet egyértelmű választ adni, mert mindenkinek más stratégia válik be, úgyhogy neked kell kikísérletezni. Le tudom írni, hogy nálam mi vált be.
Amikor velem az volt, hogy nem értettem valamit, akkor az adott dolgot rengetegszer elolvastam a könyvben. Volt, hogy nagyon nehéz volt, és a könyvben lévő magyarázatot is alig értettem, de ötödik, tizedik olvasásra csak összeállt valami a fejemben, türelem kell hozzá. Előre teljesen reménytelennek tűnik a helyzet, de ez a módszer nálam többször bevált, és mindig meg is lepődtem utána :) Az is segíthet, ha több különböző forrást keresel (könyvek, internet, osztálytársak, szülők, magántanár stb.), mindegyik kicsit máshogy fogja elmagyarázni a dolgot, hátha az egyik bejön, vagy az segít, hogy több oldalról megvilágítva látod a dolgot.
Néha nekem várnom kellett egy-két napot mire megértettem valamit. Hagyj magadnak időt, aludj sokat (alvás közben dolgozza fel az agyad, amit aznap tanultál, úgyhogy sose maradj fenn sokáig tanulás miatt, az alvást is tekintsd a tanulás részének - persze csak ha napközben tényleg tanultál valamit, és van mit feldolgozni;) ). Sportolj valamit, a mozgás az agyműködést is javítja!
Azt nem írtad, hogy milyen tárgyakkal vannak problémáid, talán akkor lehetne néhány konkrétabb tippet is adni. Matekban segít a képletek megértésében, ha magadnak levezeted őket, vagy igazi számokat helyettesítesz a betűk helyére. Kémiában, fizikában segít, ha megpróbálod elképzelni, vizualizálni, esetleg lerajzolni a folyamatokat, hogy mit jelent a való világban az adott képlet. Idegen nyelvben sokat kell gyakorolni, az adott nyelven minél többet olvasni, rádiót hallgatni, filmeket nézni, egy idő után automatikusan eszedbe jutnak majd a helyes kifejezések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!