Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Erősebbet csapott így lóhátról...

Erősebbet csapott így lóhátról a harcos?

Figyelt kérdés
szóval az ősmagyarok de még a középkorban is sok nép lovasai harcoltak lóról közelherci fegyverekkel (karddal, fokossal) biztos ismerős filmekből is a jelenet ahogy lóval vágtatva súlytanak le az ellenségre. arra lennék kíváncsi hogy ha így támadtak, hozzáadódott még a ló sebessége a csapáshoz szóval gyorsabb, erősebb volt? nem tudom mennyivel vágtathat egy ló de pl. ha 45-50 km/h-val mentek és csaptak egyet akkor az hozzáadódott a csapás erejéhez? vagy ez nem befolyásolja?
2010. febr. 8. 19:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem különösebben izgat fel, hogy te mit hiszel el és mit nem.

Minden, amit itt leírtam volt rajtam, öltöztem be teljes középkori lovagi felszerelésbe, és nem vagyok egy gyenge törpe, de majd besz@rtam olyan nehéz volt, mire mindent rámaggattak.

Mérlegre nem álltam, elismerem, hogy saccoltak az értékek, de én simán éreztem 60 kilónak a teljes felszerelést.

Mindazonáltal azon a tényen az a +/- 10 kiló nem változtat, hogy a nehézlovasság azt a funkciót töltötte be, amit leírtam, nem az volt a lényege, hogy nagyobbat üt róla a lovas...

2010. febr. 10. 17:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Én rendszeresen öltözöm be lovagnak, és a tömegeket nem saccolással, hanem méréssel kell megmérni. Kb ennyi a hozzáfűzni valóm.
2010. febr. 10. 17:05
 13/14 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy erősebb a csapás, ha nagyobb sebességgel történik. Ráadásul a magasság is helyzeti előnyt jelent.
2010. júl. 21. 19:45
 14/14 anonim válasza:
Üss a falba lassan, utána gyorsan is. Fogod érezni a különbséget.
2010. júl. 21. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!