Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi volt az ősrobbanás előtt...

Mi volt az ősrobbanás előtt mondjuk 1000000 milliárd éve? Mikor volt az idő kezdete? És mikor lesz vége? Sajnos nem értem ezeket a dolgokat.

Figyelt kérdés

2015. jan. 12. 16:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"lufi felülete nem végtelen"

De nem is erről volt szó!

A világegyetem térfogata is véges (bár növekszik).

A benne húzható egyenes végtelen.

2015. jan. 15. 09:10
 12/25 anonim ***** válasza:

"úgy képzelheted el a világ végtelenségét, mint egy lufi felszínének végtelenségét."

Továbbra is ezt nem értem.

Ha a világegyetem térfogata véges ,akkor nincs értelme a végtelenségnek ,ezért a benne húzható egyenesnek sincs értelme .Az általunk ismert fizikai törvényeknek sincs értelme és nem is érvényesek egy bizonyos szinten.

Pont ezért mondtam,hogy mi az emberi agyunkkal ezt nem tudjuk felfogni.Folyamatosan próbáljuk megérteni ,egyre magasabb szinten tesszük ezt ,de felfogni nem tudjuk a nagy egészet.

2015. jan. 16. 07:32
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért nem érted.

Elindulsz egyenesen, és mész, mész, mész... majd továbbra is mész. Soha nem lesz vége, soha nem ütközöl semmiféle falba. Végtelen messzire mehetsz.

2015. jan. 16. 08:59
 14/25 anonim ***** válasza:

Mintha nem ezt írtam volna már az előző beíró ELŐTT is... Ciklikusság.

Elbizonytalanodtam, h ti a humor topicba írtatok-e, vagy a vallás topicba - leszámítva az értelmes, előző beírót (aki közölt még néhányat, az előző saját beírásán kívül).

Érdekes, őt miért nem pontoztátok le nullára? Az én válaszomat magyarázza nektek, mivel ezek szerint hasonlóan látja, mint én.

Azt írta egyikőtök:

"Az ember nemm mindenható ,az agyának korlátozott a képessége"

Én meg erre felvilágosítottam őt, hogy

"Akkor van vége az agyadnak, ha egysíkúan gondolkodsz.

A "tudósok" hajlamosak túlbonyolítani a dolgokat.

A CIKLIKUSSÁG mindennek az alapja [...satöbbi...]"

Ha te a saját agyadat szűknek tartod, a te problémád. Pedig használhatnád tágabban is, ha akarnád.

2015. jan. 16. 12:37
 15/25 anonim ***** válasza:

Még mindig én vagyok.

Hallottatok ti egyáltalán a fraktál fogalmáról??

Minden létező dolog: fraktál! Az pedig ciklikus végtelenségre utal, többek között. Mint minden, alapvetően.

2015. jan. 16. 12:39
 16/25 kilimanjaro válasza:

Az antropikus elv szerint a természeti állandók olyan módon vannak finom hangolva, hogy lehetővé tegyék az élet és az értelem megjelenését (mint ahogy bolygónkon is). Maga az elv azonban két verzióra is szétbomlik. Az erős antropikus elv azt mondja ki, hogy a fizikai állandók olyan megválasztása, amely lehetővé teszi az emberi értelem megjelenését, valamiféle felsőbb intelligencia meglétét feltételezi. A gyenge antropikus elv pedig azt állítja, hogy a természeti állandók szükségszerűen úgy vannak hangolva, hogy azok lehetővé teszik az emberi értelem megjelenését, azonban nyitva hagyja azt a kérdést, hogy a beállításokat ki vagy mi hajtotta végre. A tudósok egy része azt állítja, hogy az antropikus elv Isten létezésére utal, míg mások azt, hogy ez kifejezetten a multiverzumok létezését bizonyítja.

ELGONDOLKODTATÓ..

2015. jan. 25. 21:00
 17/25 kilimanjaro válasza:

Egyszerűbb szimulációk

Ha a világegyetem egy szimuláció, az borzasztó méretű számítógépes kapacitást igényelne. Gondoljunk bele, hogy ha rajtunk kívül más galaxisokban is létezik élet, akkor hány ezermilliárd lénynek az életét kell kézben tartania a rendszernek. Rengeteg számítással jár, és annál több változóval programszinten. Minden egyén döntését kiszámítani, és végrehajtani programszinten csaknem lehetetlen feladat még akkor is, ha feltételezzük, hogy a szimuláció létrehozóinak nem akadály a technikai megoldás.

Egy elmélet szerint éppen emiatt nem szükségszerű, hogy a világegyetem mindenhol olyan bonyolult legyen, mint kéne. Vajon ha egy fa kidől az erdő közepén, és nincs ott senki, annak lesz majd valami hangja? Honnan tudod, hogy a szobádban lévő szekrénynek akkor is megvan-e a belseje, mikor épp nem nézel bele? Mi van, ha addig a pillanatig nem is létezik benne semmi, míg ki nem nyitod, és meg nem nézed? Ijesztő, nem igaz? Éppen ezen elv alapján működnek egyes számítógépes játékok. A technológiai korlátok miatt főleg az elmúltévtized játékainál volt megfigyelhető a jelenség, hogy a túl messzi tárgyakat – vagy amik a játék szempontjából nem voltak lényegesek – egyszerűen nem láttuk a távolban, és csak akkor tűntek elő, mikor közel értünk hozzájuk, és a programnak sikerült kiszámítania térbeli pozíciójukat. Hisz míg nem látjuk őket, nincsenek az előtérben, minek mutatni őket?

Még mielőtt benéznél a szekrényedbe, szeretnénk még jobban rád ijeszteni. Mi van, ha az emberiség, így a te emlékeid is puszta illúzió? Egy globális változóból töltődnek be azok az emléknek hitt bináris kódok, melyeket aztán sajátunknak hiszünk. Honnan tudjuk, hogy tényleg több ezer éve létezik az emberiség? Mi van, ha csak születésünk óta, vagy csupán néhány száz éve létezünk itt a bolygón? Ha hamis emlékeket kaptunk, ezt sohasem fogjuk tudni kideríteni, mert teljesen alá vagyunk rendelve alkotóinknak.

2015. jan. 25. 21:04
 18/25 anonim ***** válasza:

"A tudósok egy része azt állítja, hogy az antropikus elv Isten létezésére utal, míg mások azt, hogy ez kifejezetten a multiverzumok létezését bizonyítja."

Nem igaz, tudósok nem mondanak ilyet. Még a multiverzum is csak létezHET - de semmi bizonyíték nincs rá.

2015. jan. 25. 21:24
 19/25 anonim ***** válasza:

"Mi van, ha az emberiség, így a te emlékeid is puszta illúzió?"

Ez sem újdonság... szolipszizmus.

Ezzel azért nem érdemes foglalkozni, mert sehova sem vezet.

A világunk pedig nem valószínű, hogy szimuláció (a jelek nem ezt mutatják) - de ha mégis, akkor mit csinálhatsz?

Semmit.

Mindkét esetben akkor jársz a legjobban, ha nem foglalkozol a kérdéssel, és ITT, a mi világunkban próbálsz boldogulni.

2015. jan. 25. 21:26
 20/25 forever.alone válasza:
2015. febr. 1. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!