Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Dolgozatomhoz szeretném minél...

Dolgozatomhoz szeretném minél több ember válaszát. Párkapcsolatban élők előnyben. Válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Ha változtathatnál a párodon és/vagy a kapcsolatodon valamit, mi lenne az? Mióta vagy együtt a pároddal? Mennyire fontos Ő neked?

2015. jan. 5. 23:59
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Ha változtathatnál a párodon és/vagy a .........

Magamon is és a páromon is ,azaz a kapcsolatunkon, azt változtatnám meg,hogy minél gyorsabban,rövidebb időn belül, hozzuk meg az egymás iránti tolerancia,kompromisszum meghozatal döntésének az idejét.

Fúúúú ezt lehet,hogy bonyolultan fogalmaztam. Körbeírom, minél rövidebb időn belül ,meghozni azt a kompromisszumot ami egy kérdés,gond,probléma esetén mint megoldás még mind a két fél részére elfogadott mint megoldás. Azaz egyikünk sem mondott le teljesen vagy egészében a saját elképzeléséről,akaratáról.

2. 25 éve vagyunk házasok.

3. az életem párjának választottam,azaz amíg a halál el nem választ. Még ma is tudok néha szerelmes lenni beléje.

2015. jan. 6. 00:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A páromon semmit nem változtatnék, hiszen nem azért mentem feleségül hozzá, hogy megváltoztassam, hanem mert beleszerettem abba, aki és amilyen ő. A kapcsolatunk remekül működik, szerencsére mindent meg tudunk beszélni és oldani. Annyit változtatnék, hogy a régen vágyott babánk megfoganhatna most már. 6 éve vagyunk együtt, 4 éve házasok és ő a legfontosabb az életemben.
2015. jan. 6. 07:22
 3/4 2xSü ***** válasza:
100%

Min változtatnék? Néha az ember azt érzi, hogy a másik lehetne egy kicsivel ilyenebb, vagy olyanabb. De aztán az ember jobban belegondolva rájön, hogy az nem lenne jó, akkor nem az az ember lenne. Pl. kedvesemben talán kicsivel több a tenni akarás, mint általában. Nehéz rávenni, hogy egy napot úgy pihenjen, hogy nem csinál semmi hasznosat, csak pihen, töltődik. De belegondolva nem gond ez, így tud esetleg engem is húzni, ami nem feltétlenül baj. Konfliktusaink nincsenek ilyen téren, sőt úgy általában nincsenek, ami meg nem romlott el, azt nem kell megszerelni.

Bő 6 éve vagyunk együtt.

Mennyire fontos? Fura kérdés. Ilyen hosszúságú kapcsolat esetén a másik az életed részévé kell, hogy váljon, tehát kb. annyira fontos, mint az, hogy van kezem meg lábam.

2015. jan. 6. 10:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Minden azon múlik, milyen az ember önmaga. Ha van valódi énképe, akkor gondosan választ. És tudja, biztosan lett volna másik választása is, de mivel sosem vagyunk a teljes tudás birtokában, ezen nem akadhatunk fenn, már csak önértékelésünk miatt se.

Azaz röviden: megfontolt választás után és kellő empátiával nem változtatunk. Ahogy fentebb írták, az egy másik eset lenne. Ezt elég régóta elég nagy biztonsággal mondhatom. És mennyire fontos? Az ember társas lény, ilyennek született. Minél intimebb viszonyban él, annál szabadabb, hiszen pontosan kiszámíthatja a saját és a másik cselekedeteit, reakcióját, így minimalizálva a konfliktusokat (mert hogy azok általában nem okoznak örömet az embernek). Azaz pontosan annyira fontos, amennyire az embernek a társas élet. Lételem.

2015. jan. 6. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!