Ti milyennek képzelitek el a jövőt egy 50-100 év múlva?
Ebben az 1-2 évben semmilyen nagyobb áttörést nem tapasztaltam pl kicsit jobb kamera a telefonokba meg ilyen dolgok de semmi extra.Milyen áttörések lehetnének amik egy kis színt vinne az életbe
"pl robot technológia,saját mátrix világ ahova mindenki felcsatlakozhat játszani,milyen autók lesznek,házak és így tovább az életszínvonal milyen lesz annyit fog-e számítani a pénz mint most?
Jézusom! Nem tapasztaltál nagyobb áttörést? :) Figyeld a megfelelő hírportálokat, mint a Singularity University, és az I Fucking Love Science! Ilyen iramban még sosem fejlődtünk. Kijöttek az első neuroprotézisek, azaz a saját agyaddal mozgatott robotkarok/lábak! A 2011-ben feltalált szempótló beültetések - amivel vakok elkezdtek kis felbontásban, feketefehérben látni - egyre jobbak, és most már van sorozatgyártott változat is. 2020-ra teljesen működőképes, az igazi szemed színvonalára képes beültetéseket ígérnek! A Mars-program mellett újra előtérbe került a Vénusz-program! Elkezdtek fejleszteni egy telefont, ami 3D-ben érzékeli a világot! Solar-friggin-roadways, egy út, ami napelemekből áll és kiválthatja az erőműveket! Lassan humánkísérleti stádiumba kerülhet az első széles spektrumú antivirális gyógyszer, a DRACO, amiből egy doboz gyógyíthatja nem csak a herpeszt, a HPV-t, de a veszettséget, az ebolát és a HIV-et is! Lépésről-lépésre közeledünk a természetes halál eltörléséhez! 3D-nyomtatóval készítettek teljes házakat több országban, de megjelentek az első 4D-nyomtatók, amik intelligens (állapotváltoztatásra képes) anyagokat nyomtatnak! Véget értek a magukat vezető autók tesztjei, és a Google bohócautója helyett bekerülhetnek valódi gépjárművekbe, amik közforgalomban haladhatnak! A Tesla elektromos kocsik kapacitása olyan, mint egy sportkocsié!
Ha a jövőről szeretnél tanulni, ajánlom figyelmedbe Ray Kurzweil könyveit és oldalait. :) Világ egyik legokosabb embere szerintem.
Kedvencemet kihagytam. :) Megalakult az amerikai transzhumanista párt! A vezetője egy magyar származású amerikai író, István Zoltán. A fickó hajóval körbeutazta a Földet, National Geographic tudósító volt háborús övezetekben, ezen kívül vállalkozó. És most már elnökjelölt a 2016-os USA választásokon. :) A fickó célja - hasonlóan Ray Kurzweilhez - eltörölni a halandóságot, és minden támogatást megadni az orvosi, tudományos, technológiai, mérnöki fejlődéshez.
Nagyon-nagyon izgalmas évet zárunk!
Jó olvasni a sok optimista jövőképet, de azért az én elképzeléseim messze nem ilyen derűlátók!
Az emberiség létszáma megduplázódik addigra.
Rendszeres lesz az éhínség, még sokkal több ember fog éhezni a Földön.
A globális éghajlatváltozás csak még egy lapáttal rátesz erre, erősen kérdéses, hogy a mezőgazdaság hogyan tud majd még sokkal több embert ellátni.
Egyáltalán a megélhetés feltételei tovább nehezednek, nő a munkanélküliség.
Még örüljünk, ha nagyobb háború nélkül megússzuk! Rossz belegondolni, hogy pl az iható vízért milyen háborúk lennének...
Az életszínvonal szerintem várhatóan rosszabb lesz. A pénz nagyon-nagyon fog számítani, nyilván hiszen a bankrendszer már most is meghatározó, mondjuk régebben is az volt.
Emellett nyilván lesznek technikai fejlesztések, még okosabb gépek. Valamiféle kerámia, amiből magasabb üzemi hőmérsékletű motort lehet építeni, vagy új fajta könnyű akkumulátor; ezek forradalmasíthatják az autóipart.
Magyarországon demográfiai katasztrófa történik és a nyugdíjrendszer teljesen összeomlik. Matematikai szükségszerűség.
Eléggé kérdéses a társadalombiztosítás is, itt is, de világszinten is. Lehet, hogy lesznek új "csodás" gyógymódok, de ki finanszírozza ezeket?...
Nem biztos ,hogy pozitív irányba indul el...(mint az előző válasz szerint is :) ) A hétköznapokat egyre jobban meghatározza az internet világa,valószínűleg a könyveket is lassan felváltják,mind az iskolákban, mind más intézményekben.Valószínűleg egyre többen és többet ülnek a gép előtt és egyre jobban ellustulnak az emberek...Ezt már ma is gyakran tapasztaljuk,mert én is ha elhívnám a haverjaimat focizni,inkább azt mondják ,hogy hazamennek valami gépes játékot játszani.Ja igen...A kommunikációt is valószínűleg néhány évtized múlva 2 méter távolságra is az internet segítségével oldják meg...
Szerintem ez inkább a mindennapi élet ,nem nagyon gondolkoztam olyan nagyba mint a többiek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!