Milyennek képzelitek a Kárpát-medencébe hazatérő magyarokat?
Egyet értek.
Úgy látom ellenvélemény nem érkezett.
Vagy mindenki ezen a véleményen van, vagy nem is érdekel senkit sem. Legalább is annyira nem, hogy egy vitába belemenjen.
Mivel ez nem vitafórum, ezért még jó, hogy senki nem megy bele vitába.
Egyébként még elképzelni sem tudom őket...
A földművelés, a földművelő eszközök készítését meg kellett tanulniuk a magyaroknak, mivel előtte a sok vonulás miatt nem volt rá szükségük.
Volt egy kulturájuk, de volt sok fejlődni valójuk.
egyébként tényleg honnan "hazatérő"? Nem tiszta mit akartál ezzel a szóval.
A földművelésről már írtam, csak nem ide. Még a finnugor elméletet támogatók írásaiban is van róla szó, hogy félnomád életmód. Állatlegeltetés és földművelés.
Úgy hazatérő, hogy hazatérő. A régi otthonba hazatérő. Atilla király országába. Ahogyan előttünk az avarok is hazajöttek, megsegíteni a hunokat. Úgy őseink az avarokat, amikor segítségre volt szükségük.
Mért hivatkozol arra, hogy máshova írtál már róla? És? Vadászgassunk, hogy vajon hol van?
Azért haza mert Attila hordái pár évig megszállták ezt a területet? Akkor a tatároknak is haza a kárpátmedence?
Ez olyan mint a dáko-román kontinuitás.
Azért hivatkozom rá, mert már leírtam. De ha logikusan végiggondolod, magad is rájössz.
Nem pár év volt az, és persze nem csak a Kárpát-medencét. Atilla egy szép nagy birodalmat épített.
Azt se felejtsd el, hogy a tatárok annak idején szabad átvonulást kértek hazánkon, testvéri viszonyunkra hivatkozva. Ugyanúgy, ahogy később a törökök is.
A tatárokat IV. Béla egyböszméskedte.
Nem olyan, mint a dákó.román elmélet. Ennek van valóságalapja mégsem hiszed el, azt meg a románok elhiszik.
en nem ertem h mi a kerdes de osszinten
ti magyarorszagiak mondjatok azt h ti vagytok a nagy magyarok de itt a kerdes h milyenek kepzeled el a karpat medencebe hazatero magyarokat valaki magyarazza mar el nekem is
vegulis mikor 7 vezer ide jott talalkozott a szekelyekkel es megvoltak lepodve h magyarul beszelnek itt aztan fogadtyk a romanokot is s igy tovabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!