Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megfogom valaha érteni?

Megfogom valaha érteni?

Figyelt kérdés

Alapvetően inkább a történelem, a földrajz és filozófia irányába orientálódtam. Nem voltam kiemelkedő sem matematikából, sem fizikából, egyszerűen más volt az érdeklődési köröm. Viszont az utóbbi két évben megváltozott valami bennem, kíváncsi lettem, érdeklődő a világ felé, megakarok érteni mindent, ami körülöttem zajlik, hogy honnan származik bármi is, hová tartunk, stb. Laikusként elkezdtem a témát boncolgatni, beleástam magam, Hawking-ot és Michio Kaku könyveket olvasok, de sokszor mintha falba ütköznék. Szeretnék haladni, de nem tudok a megfelelő információ hiányában, sajnos meglátszik, hogy hanyagoltam a fent említett két tárgyat, most pedig túl későnek érzek mindent bepótolni. Megmarad az egész hobbinak, vagy van rá esély, hogy egyszer megértem a körülöttem zajló dolgokat?

21F

2014. nov. 21. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Még ha valaki nagyon jó matekból és fizikából, akkor sem fog sosem teljesen megérteni mindent, ami körülötte zajlik. S ezt nagyon fontos megérteni.

Amúgy persze, valamilyen szinten megértheted. És minél szorgalmasabb vagy, annál jobban.

2014. nov. 21. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyre mélyebbre áshatod magad, ha van kitartásod/időd/energiád, de a végső igazságot sosem fogod megtalálni.

Amit meg kell értened, az az, hogy a világról nekünk csak modelljeink vannak. Ez a tudomány. Nagyon jó, pontos modellek, de még nem tökéletek, és soha nem lesznek azok.

2014. nov. 22. 02:07
 3/4 Ozmium42 ***** válasza:

Azt javaslom, hogy ha már érdeklődsz, akkor ne Hawking-féle ismeretterjesztő ostobaságoknál ütközz falba, hanem kezdd el elölről képezni magad, térj vissza az alapokhoz, a legegyszerűbbhöz, ahol még valóban érted, és a fal ott legyen, amit már képtelen vagy megérteni. Ekkor lesz egy biztonságos tudásod a világról egy bizonyos bonyolultsági szint alatt (ki tudja, meddig jutsz el), hawking-i magaslatokba jutni pedig igazából felesleges.

Félreértés ne essék, tisztelet az öreget, csak két dolgot ne felejtsünk el vele kapcsolatban.

1. Az a szintű tudomány, amivel ő foglalkozik, számunkra teljességgel érthetetlen, még egy átlagos tudósnak is, valószínűleg - bár ezt nem tudom - még átlagos fizikusoknak is.

2. A könyvek és TV műsorok hatásvadászok, a nagyotmondásra és a szenzációra mennek, súlyosan lebutítják és torzítják azokat a tudományos eredményeket, amiket Hawking és társai elértek, ezért szerintem nem célszerű ezekből kiindulni.

2014. nov. 23. 02:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Soha nem fogod megérteni. Aki nem érti azt, hogy ha az igekötő és az ige között áll egy szó, akkor külön írjuk, az nem fogja megérteni.

MEG FOGOM ÉRTENI

A fog ilyenkor segédige, ezzel jelezzük a jövő időt. Semmi köze a megfogáshoz.

2014. dec. 3. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!