Hogyan működik a szabadalmi jog?
Arra lennék kíváncsi , hogy hogyan működik a szabadalmi jog. Pl. ha én feltalálok/kitalálok egy játékot (pl. olyan sikere lesz mint a Rubik kockának), csak az én engedélyemmel gyárthatnak ilyet az egész Világon? Mi van akkor ha a kínaiak leutánozzák?
Másik lehetőség (tegyük fel, hogy így van): ha feltalálok egy új anyagot, ami később netán egy meghatározó dolog lesz a Földön (pl. Vas, Carbonszál)? Akkor is enyém minden használati jog?
Remélem érthetően írtam le, hogí mire vagyok kíváncsi, kérem csak komolyan válaszoljatok
Az alapok itt le vannak írva.
Volt már a kérdés, nem is olyan régen.
1: szabadalommal csak találmányt lehet védeni. Élőlény (ami már létezik) az nem találmány, és a vas sem.
2: minden országban külön-külön kell védeni... és persze mind külön pénz. Egy vagyonba kerül.
3: aki utánozza, azt beperelheted. A saját pénzeden.
Szia! Itt olvashatsz a szabadalomról, sőt sok másról is!
Mert nem biztos, hogy a szabadalom a jó megoldás, lehet használati mintaoltalom védelemtől kezdve nagyon sok minden.
A szabadalmi jog megszerzése sem lehetetlen, csak hosszadalmas és pénzbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!