Többletenergia termelés esetén hogyan működik a hálózatba termelés?
Valahol a területi villamos művek, hol EON, hol más, nem tudom, oldalán van erről tájékoztató anyag.
Egyébként úgy néz ki a dolog, hogy (persze a te költségdre) a vill. művek feltesz a betápodra egy visszafelé mutató villanyórát, és az azon fellőtt zeuszra fizetnek valami X százalékát (persze 100 alattit) a saját áramuknak.
Ajszem úgy megy hogy mérik a betáplált menyiséget és azt levonják a fogyasztásodból, ha többet termelsz mint amennyit fogyasztasz kapsz valami minimális pénzt de nem annyit mint amennyiért te veszed az áramot.
Különben meg inverter, szerződés, szabványos kialakítás, stb.
Nekem van fenn egy 3,5 kW-os rendszer a tetőn. Nekem az Eon szolgáltat.
A fenti linken minden kérdésedre meg kellene találnod a választ, de ha nem, kérdezz nyugodtan.
Évi szaldóelszámolást kell kérni, és nem érdemes többletet termelni, mert a rendszerhasználati díjak nélküli áramárat fizeti érte a szolgáltatód - és ezt sem automatikusan, hanem ki kell számláznod neki, tehát majd szja-znod is kell belőle...
Én ami többletet nyáron összehozok, azt télen elfogyasztom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!