Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan irányíthatnám az...

Hogyan irányíthatnám az álmaimat tudatosan?

Figyelt kérdés

Tudnám-e irányítani, ha igen akkor vannak-e erre elalvási praktikák?

Van egy állandóan visszatérő álmom amiben a cselekmény ugyan az de a helyszín időközönként változik. Ebben az álomban egy medencébe vagy egy tóba kerülök valahogy és vagy lerántanak vagy hátradőlök, vízszintesen kb. 20 centire vagyok a vízfelszíntől és nem tudok megmozdulni, innentől kezdi az agyam tudatni velem hogy álmodok, ennek ellenére nem bírok se megmozdulni ,s e levegőt venni.

Múltkor a párom keltett fel egy ilyen álmomból mert látta rajtam hogy van valami probléma.

Kérem segítsetek!

Előre is köszönöm!

2014. szept. 7. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Félálomban lehet az álomnak új irányt adni, úgy hogy gondolatban folytatod a sztorit és amikor elalszol tényleg úgy folytatódik.
2014. szept. 7. 19:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez egy elkapott pillanat vagy nagyrészben lehet ezt is befolyásolni ?
2014. szept. 7. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

RC (reality check) orrvérzésig...

Ennek rengeteg fajtája van, nekem a cetlizés jött be.

Így működik:

Cetliket ragasztasz mindenhová, pl: hűtőajtó, fürdőszoba tükör, monitor, vagy amit naponta többször látsz. A cetlikre kérdések vannak írva. Legyen az a kérdés, hogy "most álmodom?" A válasz mindig igen legyen, vedd úgy, hogy álmodsz és próbáld megcáfolni. Ekkor jön az RC. Leteszteled, hogy valóság-e amit látsz. Fontos, hogy az RC olyan legyen, amiben nem sérülsz, mert ébrenlétnél is meg kell csinálni. Pl próbálj átnyúlni egy falon vagy 50 méter magasra ugrani. Ha sikerül, álmodsz. Amikor ráeszmélsz, akkor tiéd lesz az irányítás, persze kezdetben nehéz lesz. Ha kicsúszna a kezedből az irányítás, mert kezdő vagy, akkor a pupilla fixációval 5 másodpercen belül felébredhetsz. Azaz egy pontra figyelj 5 mp-ig. Ez leállítja a REM fázist és ébredsz. Amikor azt hiszed, hogy már teljes mértékben urslod, akkor mèg nagyobb lehetőségek nyílnak meg, azaz haladó szintre lèpsz, de ennél is van feljebb. Nézd meg az eredetet, persze túlzások vannak benne, sarkítva a sztorit így működik. Persze, amit ott mutatnak, az a "legfelsőbb" szint akar lenni, de azt soha nem éred el, mivel te irányítasz és folyamatosan tanulod és az agyad kapacitását nem használod ki teljesen.

Arra vigyázz, hogy ne csináld folyamatosan, mert ezalatt nem pihen az agyad, fáradtan ébredhetsz. Egy szint után már nem a tudatos álom elérése lesz nehéz, hanem a"tudatlan"...

2014. szept. 7. 22:48
 4/4 A kérdező kommentje:

2. válaszoló ... Huhh ! ez egy kemény 10-ből 10-es válasz volt nagyon köszönöm (az eredetet már tanácsoltál egy párszor , meg is néztem egyik kedvenc filmem)

azthiszem elkezdem gyakorolgatni ezeket a dolgokat, lehet hogy el se tudok aludni nagyon rápörögtem :)

2014. szept. 8. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!