Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az idegrendszer eltud fáradni?...

Az idegrendszer eltud fáradni? Ha igen hogyan? Mi okozza? (nem úgy értem hogy hogyan lehet lefárasztani hanem hogy mi az ami miatt fáradt, valamilyen anyag felhalmozódása? Hiánya? Vagy valami más? )

Figyelt kérdés

2014. aug. 27. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen okosan kérdezed, hogy milyen anyag felhalmozódása, vagy mi, akkor az is kézenfekvő lehetőség, hogy a szinaptikus transzmitter anyagok kifogyása is lehet a "fáradás" molekuláris alapja, nem?
2014. aug. 27. 23:26
 2/3 A kérdező kommentje:

"valamilyen anyag felhalmozódása? Hiánya?"

a hiányát úgy értetem hogy elfogyása

tehát gondoltam én arra is

2014. aug. 27. 23:46
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

Pontosan erről van szó. A transzmitter anyagok elfogynak, pontosabban gyorsabban elhasználódnak, mint pótlódnak.

Ezért kell aludnunk.

Ezért leszünk előbb álmosak egy átidegeskedett nap, vagy egy olyan nap után, amikor sok minden történik, mondjuk egy sok élményt adó kirándulás eredményeképpen.

Ezért "zsibbad el" a kezünk, ha több órát dolgoztunk ütvefúróval, légkalapáccsal.

Persze mindez csupán bűnös leegyszerűsítése a teljes okoknak, de jelentős összetevő.

2014. aug. 29. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!