Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egyes emberek miért tartják...

Egyes emberek miért tartják olyan erősen a szemkontaktust beszéd közben, hogy szinte már kínos?

Figyelt kérdés
A napokban is volt ehhez szerencsém, mégpedig hogy egy percre se nézett el a szememből az, akivel beszéltem én pedig már kínosnak tartottam ha énis jól belebámulok a szemébe ezért muszáj volt néha elnéznem, de mikor visszanéztem ő ugyan úgy már már az elmémbe akart nézni.

2014. aug. 22. 18:32
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%

Én meg még azt hittem, ez csak nekem kínos :D

Nem tudom, de engem egy idő után nagyon zavar. Ha meg elnézek néha beszélgetés közben, majd vissza, akkor mégkínosabb, mert azt hiszik nem figyelek rájuk.

2014. aug. 22. 18:47
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nagyon idegesít.
2014. aug. 22. 19:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Vov, eszembe se jutott még, hogy ez mást is zavarhat :) Az levágós, hogy aki nem néz a szembe az hazudig, esetleg sunyi, vagy eltitkol valamit, vagy szégyell, mindenesetre nem jelent jót.. de a fordítottja vajon az ellenkezőjét jelentheti? A magabiztos, határozott őszinteséget..? De ha az időjárásról dumálsz egy ilyen emberrel, akkor is csak meredten figyeli a szemedet, az a fura :D Talán tényleg csak az elménkbe akarnak nézni, minél jobban megismerni minket, ezt meg nem róhatjuk fel nekik illetlenségként :) ..mégha zavar is kicsit.
2014. aug. 22. 19:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Bemesélték neki a nagyokosok, hogy úgy kell csinálni beszéd közben.

Meg kell neki mondani, hogy az már tényleg nagyon zavaró ha úgy néz, mint akinek mindjárt kiesnek a szemei! Vagy legalább két percenként pislogjon egyet.

Néhány évvel ezelőtt még én is menekültem az ilyenektől. Olyan érzés volt, mintha el akarnák szívni az energiámat és elterelni a gondolatomat.

Rendben van az, hogy nem illik nagyon másfelé nézni, ha figyelek valakire.

Na, de mi jó van abban, ha két ember egymás szemgolyóját bámulja?

Ha nem vagy belé szerelmes és még csak nem is szimpatikus, akkor sürgősen le kell rázni az ilyeneket.

2014. aug. 22. 19:36
 5/17 anonim ***** válasza:

Jé, de fura kérdés. :)

Én is erősen a szemébe nézek mindig annak, akivel beszélek, ezzel jelzem az illetőnek, hogy figyelek rá és érdekel amit mond. :) Eszembe nem jutott még soha, hogy ez az illetőt zavarhatja...

2014. aug. 22. 19:38
 6/17 anonim ***** válasza:

Jé, de fura kérdés… Én még sosem vettem észre, hogy vannak ilyenek… Mindig másfelé nézek.

(Nem is jövök ki jól az emberekkel…)

2014. aug. 22. 21:36
 7/17 Napfonat ***** válasza:
Engem is zavarnak ezek az emberek! Emberek?
2014. aug. 22. 23:16
 8/17 A kérdező kommentje:
Megérteném, ha mondjuk én beszélnék és akkor néznének így, mert esetleg ennyire érdekli őket az, amit mondok, de akkor is ennyire néznek, mikor ők beszélnek és már néha nem tudom, hogy hova nézzek, mert nem akarok illetlennek tűnni, hogy azt higgyék nem figyelek rájuk, mert de, csak rettentően zavar, hogy egy pillanatra sem néz másfelé :D
2014. aug. 22. 23:17
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

5-ös kollégával értek egyet

Én is ilyen vagyok, mindig a szemébe nézek annak (azoknak), akivel beszélek. Ezzel is tartva a kontaktust, valamint figyelni a testbeszédet, a reakciókat.

Oda-vissza, akár beszélek, akár hallgatok.

Viszont kíváncsi lennék a másik irányba feltett kérdésre adott válaszra is - miért zavar, ha mélyen és folyamatosan szemetekbe néznek? :) Miért kínos?

2014. aug. 22. 23:45
 10/17 Napfonat ***** válasza:
100%
Számomra az furcsa, hogy azokat az embereket, akik nem néznek mások szemébe, sunyinak, alattomosnak, hazugnak hiszik! Sok olyan ismerősöm van, meg barátom is, akik szorongóak, és félnek attól, hogy nehogy hülyeséget beszéljenek, vagy attól, hogy nehogy ostobának tartsák őket a véleményük miatt. Ők is kerülik a szemkontaktust.
2014. aug. 23. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!