Egyes emberek miért tartják olyan erősen a szemkontaktust beszéd közben, hogy szinte már kínos?
Én meg még azt hittem, ez csak nekem kínos :D
Nem tudom, de engem egy idő után nagyon zavar. Ha meg elnézek néha beszélgetés közben, majd vissza, akkor mégkínosabb, mert azt hiszik nem figyelek rájuk.
Bemesélték neki a nagyokosok, hogy úgy kell csinálni beszéd közben.
Meg kell neki mondani, hogy az már tényleg nagyon zavaró ha úgy néz, mint akinek mindjárt kiesnek a szemei! Vagy legalább két percenként pislogjon egyet.
Néhány évvel ezelőtt még én is menekültem az ilyenektől. Olyan érzés volt, mintha el akarnák szívni az energiámat és elterelni a gondolatomat.
Rendben van az, hogy nem illik nagyon másfelé nézni, ha figyelek valakire.
Na, de mi jó van abban, ha két ember egymás szemgolyóját bámulja?
Ha nem vagy belé szerelmes és még csak nem is szimpatikus, akkor sürgősen le kell rázni az ilyeneket.
Jé, de fura kérdés. :)
Én is erősen a szemébe nézek mindig annak, akivel beszélek, ezzel jelzem az illetőnek, hogy figyelek rá és érdekel amit mond. :) Eszembe nem jutott még soha, hogy ez az illetőt zavarhatja...
Jé, de fura kérdés… Én még sosem vettem észre, hogy vannak ilyenek… Mindig másfelé nézek.
(Nem is jövök ki jól az emberekkel…)
5-ös kollégával értek egyet
Én is ilyen vagyok, mindig a szemébe nézek annak (azoknak), akivel beszélek. Ezzel is tartva a kontaktust, valamint figyelni a testbeszédet, a reakciókat.
Oda-vissza, akár beszélek, akár hallgatok.
Viszont kíváncsi lennék a másik irányba feltett kérdésre adott válaszra is - miért zavar, ha mélyen és folyamatosan szemetekbe néznek? :) Miért kínos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!