Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A földről éjszaka szabad...

A földről éjszaka szabad szemmel látszanak a műholdak? Ha igen akk úgy látjuk h halad 1 irányba?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 19:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%
És igenis látszik a fekete háttéren,mert,ha napsütésébe kerül elég sokáig benne is maradhat. Igen gyorsan mennek,de 1 másodperc alatt nem kerülik körbe a földet nehogy azt hidd -.-"
2011. okt. 4. 15:59
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

"És igenis látszik a fekete háttéren,mert,ha napsütésébe kerül elég sokáig benne is maradhat..."

Nos a fénye, pontosabban az a napfény ami visszaverődik róla az látszik, de az alakja nem! Rém egyszerű a dolog, én elmegyek tőled 200 m távolságra és tükörrel a szemedbe világítok. Fogadok, hogy képtelen leszel a tükör alakját megmondani a nagy fényesség miatt. Mindegy, hogy szögletes vagy kör alakú, ezt te nem fogod felismerni, abban biztos vagyok. Ezek alapján is nyilvánvaló hogy nem láttál még műholdat távcsövön keresztül. Én már fotóztam is, hidd el nekem, tudom mit beszélek...

2011. okt. 4. 16:32
 13/16 anonim ***** válasza:
43%
Ki mondta,hogy látom az alakját? ilyen messziről mért is látnám? Én nem állítottam,hogy látom az alakját -.-" viszont a fényt,amit visszaver azt igenis látjuk.
2011. okt. 4. 17:35
 14/16 anonim ***** válasza:

"A békés célú műholdak nagy része geostacionárius,..."

Milyen a nem békés célú? :) Mondjuk az ISS-t látom mozogni, tehát az nem békés szándékú?

2012. márc. 14. 13:48
 15/16 matyas000 válasza:
Ősszesen kb 2000 darab mühold kering a föld körül és ennek kb a 50 százaléka látható..ami érdekes a dologban,hogy csak ma este én lattam 7 db anomáliát az égen amit annak tudnak be..Ha össze veted azzal hogy mekkora a bojgó és 2000darab van amiből 1000 darab képes visazaverni a nap fényét szabad szemmel láthatóan akkor vicc hogy elhisszük mindről,hogy műhold.Nem beszélve arról hogy egy csomó hirtelen irányt változtat,megáll,eltünik..Amik egyéetelműen nem repülők hiszen azok volligva,lassan és kisérő hanggal közlekednek..
2020. szept. 4. 21:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Mindezt így 8 év után :D ... Na mindegy. Maradjunk abban, hogy a 2000 az egy aprócskát kicsi szám lesz a tényleges műholdak számához képest. csak a NORAD több mint 100000 keringő mesterséges test, műhold, akármi pályáját ismeri és követi. De sejthetted volna pont a mondatodból is hogy kevés lesz az a 2000 a tényleges számhoz képest ha már egy este alatt is vagy 7 ilyen eseményt láttál. Ami pedig megáll, kanyarodik nyilván nem műhold. És nem minden repülő villogva és lassan és hanggal közlekedik. A "többi" stimmel :D
2020. szept. 9. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!