A műholdak olyan magasan keringenek, hogy éjszaka megvilágíthatja őket alulról a napsugár?
Igen, elég esélyes h műhold volt..
Amúgy meg nem azért világítja meg a napsugár mert olyan magasan kering (na jó persze attól magasan kering), a föld felszínt is megvilágítja a napsugár. :)
Igen, üdv a világban :)
Teljesen hétköznapi dolog a műholdak látványa az égen :D Sőt, a nemzetközi űrállomást is lehet látni.
Nem bántásképpen (pláne nem ellened írom) de mostanság mi történt, hogy az emberek elkezdenek felnézni az égre? Mi óvodában is tudtuk, hogy a mozgó csillag a műhold (pedig nincs 20 éve sem, hogy óvodás voltam) és tudtuk, hogy ha piros az ég alja, akkor szél lesz, mert ott már poros a levegő :)
Aztán itt meg olvasok olyan kérdéseket, mintha egy rakat ember csőlátással fel sem nézett volna az égre mióta az eszét tudja, aztán hirtelen rácsodálkozik az égre, hogy jééé :D
Ó, köszönöm a válaszaitokat! :) Gyakran vizsgálgatom a csillagos eget, és tudom, hogy azok a halovány kis pontok műholdak, rengeteget láttam már. Viszont ritkábban láttam ilyen rendkívül erős fényűt, aminek a fénye lassan elhalványodik.
Végül is csak arra voltam kíváncsi, hogy a műhold elég magasan kering-e ahhoz, hogy a látóhatár alatt lévő nap megvilágíthassa. Tudjátok vannak az éjszaka világító felhők (koromsötét égbolton feltűnően világos színűek). Ezek is azért világítanak, mert elég magasan vannak ahhoz, hogy a lenyugodott nap megvilágíthassa őket.
Köszönöm még egyszer!
"Így ami ebben a fénykúpban van.."
helyesen:
Így ami ebben az árnyékkúpban van...
Ez tegnap volt?
Mert mi tegnap láttunk olyan 8-9 darab narancssárga valamit, azok is kelet vagy inkább dél-kelet felé haladtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!